fbpx
17.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATE50 de milioane de euro pentru extinderea şi modernizarea Spitalului Judeţean de...

50 de milioane de euro pentru extinderea şi modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Publicat în

spot_img
spot_img

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia va primi o finanţare nerambursabilă de aproape 50 de milioane de euro, necesară proiectului de extindere şi modernizare, a declarat, marţi, în cadrul unei vizite efectuate la cea mai mare unitate sanitară din judeţul Alba, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„La ultima vizită aici (în iunie – n.r.), am făcut o evaluare a lucrărilor de modernizare şi extindere a activităţii Spitalului Judeţean din Alba. (…) Căutam surse de finanţare. Astăzi, după o discuţie cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, sunt în măsură să vă anunţ faptul că am găsit şi sursă de finanţare pentru perioada 2021 – 2027. Toată suma necesară finanţării proiectului de extindere şi modernizare a activităţii va fi din fonduri europene nerambursabile, acest proiect fiind prins în Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul a adăugat că vor fi finanţate cu fonduri europene toate cele opt obiective pe care conducerea spitalului „le are în lucru în acest moment”.

„Că vorbim de oncologie şi de cardiologie intervenţională, că vorbim de bloc operator, că vorbim de secţia de boli infecţioase, că vorbim de secţia de ortopedie şi traumatologie, că vorbim de secţia de psihiatrie, de neonatologie – ginecologie sau de pediatrie – toate aceste obiective sunt prinse, sunt finanţate în totalitate din aceste fonduri europene nerambursabile”, a subliniat Tătaru.

El a precizat că finanţarea se va ridica la 49,7 milioane de euro, astfel încât, la finalul lucrărilor, SJU Alba Iulia o să fie „unul din cele mai moderne” spitale din ţară.

Adrian Meitner

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel