Primăria Cluj-Napoca și-a trecut la rubrica obiective îndeplinite al treilea parking, cu parc, finalizat în această toamnă – Primăverii 8.

Joi va fi ședința Consiliului Local Cluj pentru darea în administrare a parkingului, iar de vineri începe distribuirea locurilor de parcare, a anunțat astăzi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Parkingul de pe strada Primăverii nr. 8 este al nouălea parking finalizat din municipiul Cluj-Napoca (11 parkiguri în total, incluzând parkingurile de la BTarena și Cluj Arena). „Aproape 1.000 de locuri de parcare în cele trei parkinguri finalizate anul acesta. Și continuăm construcția de parkinguri în toate cartierele orașului, concomitent cu desființarea garajelor”, spune primarul Emil Boc.

Noul parking de pe Primăverii 8 dispune de 267 locuri de parcare, din care 7 sunt pentru persoane cu dizabilități, 5 pentru mașini electrice (2 cu echipament și 3 fără echipament). În plus, 18 locuri sunt pentru motociclete/mopede și încă 52 locuri pentru biciclete.

Construcția cuprinde două niveluri de subsol, parter și două etaje supraterane. Suprafața pe care a fost construit noul parking a rezultat în urma demolării a 110 garaje din această zonă.

Parkingul Primăverii 8 dispune de asemenea de două terase verzi: una extinsă pe o suprafață de 1.200 de metri pătrați, cu sistem verde – strat de vegetație de înălțime mică, substrat de pământ și sistem de picurare (deasupra etajului 2) și una la nivelul solului, pe o suprafață de 1.300 de metri pătrați (deasupra nivelului subsol 1).

Pentru amenajarea terasei de la nivelul terenului au fost plantate în jur de 2.000 de plante, învelișul vegetal fiind distribuit pe o suprafață de 460 de metri pătrați, 740 de metri pătrați de gazon rulat. Au fost instalate dale antiderapante pentru aleile pietonale și dale cauciucate în locurile de joacă pentru copii și zona de fitness. Au fost plantați 23 arbori – carpeni, mesteceni și arțari. Spațiul include și zonă de joacă pentru copii, și zonă de fitness în aer liber ca în celelalte parcuri de cartier finalizate.

Proiectul a fost realizat de către SC K&K studio de proiectare SRL (proiectant) și TCI CONTRACTOR GENERAL SA (executant).Valoare totală de execuție a fost de 27,2 milioane de lei (cu TVA) de la bugetul local.

(FOTO: Facebook / Emil Boc)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania