Peste 130 de militari cu aproximativ 20 de mijloace tehnice din șase țări participă în această perioadă la Exerciţiul Forţelor pentru Operaţii Speciale “Carpathian Eagle 20” (CARE 20), a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MapN).

Alături de militarii români din cadrul Batalionului 52 Operații Speciale ”Băneasa-Otopeni” se vor antrena și aproximativ 80 de militari străini din țări aliate sau partenere aparținând Albaniei, Bulgariei, Greciei, Macedoniei de nord și Turciei.

Scopul exercițiului este dezvoltarea interoperabilităţii în rândul structurilor participante, prin planificarea şi executarea de misiuni întrunite specifice forţelor pentru operaţii speciale, armonizarea procedurilor de lucru în mediul multinațional, toate acestea având ca finalitate promovarea securității regionale. Exerciţiul se desfăşoară în facilitățile de instrucție ale Armatei României aparținând Centrului național de instruire întrunită ”Getica” din Cincu, din județul Brașov, și ale Bazei 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu”, a transmis MApN.

(FOTO: MapN)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania