Sports Festival a lansat prima stație sportivă smart din România, în Cluj Napoca. Călătorii pot obține un bilet de autobuz într-un mod gratuit și sănătos: făcând 20 de genuflexiuni.

Ticketul se va numi simbolic BILETUL DE SĂNĂTATE și va fi valid pentru o călătorie în rețeaua de transport public a orașului.

Biletul de Sănătate creează o legătură directă între activitate fizică și beneficiul primit, oamenii primind imediat o recompensă, un bilet de bus gratuit. Mișcarea aleasă să fie inclusă în proiect este una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică această mișcare.

Stația sportivă și smart a fost amplasată miercuri, pentru o perioadă de două săptămâni, pe strada Memorandumului, lângă stația de bus existentă. Softul aparatului va identifica genuflexiunea făcută de participant, îi va număra o serie de 20 și îi va emite un bilet de bus valid pentru o călătorie în rețeaua CTP Cluj Napoca (zona urbană). Sports Festival susține contravaloarea bilelor emise în cele două săptămâni de campanie.

„Toate acțiunile noastre de când am lansat festivalul au aceeași misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mișcare, să descopere ce sport li se potrivește și să lase acel sport să le transforme viața. Acum mai mult ca niciodată, credem că este absolut necesar să îi acordăm sportului mai multă atenție și un loc central în viețile noastre. Prin sport se pot pune bazale prevenției și educației, publicul poate fi direcționat către comportamente sănătoase pe termen lung”, spune Mirel Alexa, director executiv Sports Festival.

Programul stației sportive smart din Cluj-Napoca

Luni – Duminică: 05.00-23.00

Stația: Memorandumului SUD

Durată campanie: 23 septembrie – 6 octombrie 2020

Bilete emise sunt valide pentru o călătorie în toată rețeaua de transport public urban CTP Cluj-Napoca.

Proiectul “Biletul de sănătate” este sprijinit financiar de Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca.

(FOTO: Sports Festival / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania