13.7 C
Cluj-Napoca

Săptămâna Haferland, festivalul care promovează cultura și tradițiile sașilor din Transilvania, recompensat cu premiul pentru Cultură a Landului Bavaria

Publicat:

Săptămâna Haferland, manifestare cu o tradiție de opt ani care promovează cultura și tradițiile sașilor din Transilvania, a fost recunoscută și recompensată cu Premiul pentru Cultură a Landului Bavaria, eveniment care a avut loc la Ausgburg, cu ocazia Zilei Patriei 2020. A fost astfel recunoscută importanța acestui festival pentru comunitatea sașilor din România și de peste hotare.

Premiul a fost decernat de Ministrul Bavarez al Muncii, Familiei și Afacerilor Sociale, doamna Caroline Trautner, membru al Parlamentului Federal, domnului Michael Schmidt pentru angajamentul remarcabil în promovarea culturii și educației minorității germane din Romania.

În elogiul său, Comisarul Guvernamental Federal pentru probleme de repatriere și minorități naționale, Prof. Dr. Bernd Fabritius a vorbit despre importanța păstrării și dezvoltării identității naționale proprii, a minorității germane. La eveniment a participat și Ambasadorul României la Berlin, ES domnul Emil Hurezeanu.

Fundația M&V Schmidt, înființată de Michael Schmidt împreună cu soția sa, Veronica Schmidt, acordă, anual, 30 de burse studenților care se pregătesc să devină profesori, cu predare în limba maternă, în școlile germane din Transilvania; organizează festivalul cultural „Săptămâna Haferland”, dedicat promovării și susținerii tradițiilor și culturii sașilor. În plus, a fost apreciată în mod deosebit inițiativa domnului Michael Schmidt de a dubla premiul cultural și de a-l redirecționa către un proiect transfrontalier, pentru tineri.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img