Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc a achiziționat un sistem automat de administrare a citostaticelor care va fi implementat în acest an și care oferă siguranță maximă în acordarea tratamentului pentru pacienții de pe Secția de oncologie. Spitalul din Miercurea Ciuc este primul din țară unde se va pune în funcțiune un sistem atât de complet și complex.

Potrivit reprezentanților spitalului, sistemul automat de administrare a citostaticelor este un sistem de injectomate și infuzomate integrate într-o stație și monitorizate dintr-o cameră centrală. Acest sistem oferă siguranță în administrarea tratamentului de citostatice, va fi montat la fiecare pat al secției și este și mobil, poate fi transportat împreună cu pacientul, dacă este nevoie.

Dr. Holló Gergely, medicul șef al Secției de oncologie a Spitalului Județean din Miercurea Ciuc, a explicat că tratamentul oncologic are la bază trei piloane – eficiența, siguranța și confortul relativ. “Eficiența tratamentului este asigurată de standarde europene, pentru asigurarea unui confort relativ al pacienților s-au făcut pași înainte, iar pentru siguranța administrării tratamentului acest nou sistem este foarte important. Ca spital aspirant la categoria a doua, implementăm un sistem de nivel european, sistem care va garanta dozarea și administrarea sigură și precisă a citostaticelor, procesul administrării tratamentului devenind mai controlabil, mai eficient și mai precis”, a spus dr. Holló Gergely.

Sistemul automat de administrare a citostaticelor a costat 794.000 lei și a fost achiziționat de spital din fonduri provenite de la Ministerul Sănătății, cu contribuția proprie de zece la sută asigurată de Consiliul Județean Harghita.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania