fbpx
17.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATESistem automat de administrare a citostaticelor, unic în România, la Spitalul Județean...

Sistem automat de administrare a citostaticelor, unic în România, la Spitalul Județean din Miercurea Ciuc

Publicat în

spot_img
spot_img

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc a achiziționat un sistem automat de administrare a citostaticelor care va fi implementat în acest an și care oferă siguranță maximă în acordarea tratamentului pentru pacienții de pe Secția de oncologie. Spitalul din Miercurea Ciuc este primul din țară unde se va pune în funcțiune un sistem atât de complet și complex.

Potrivit reprezentanților spitalului, sistemul automat de administrare a citostaticelor este un sistem de injectomate și infuzomate integrate într-o stație și monitorizate dintr-o cameră centrală. Acest sistem oferă siguranță în administrarea tratamentului de citostatice, va fi montat la fiecare pat al secției și este și mobil, poate fi transportat împreună cu pacientul, dacă este nevoie.

Dr. Holló Gergely, medicul șef al Secției de oncologie a Spitalului Județean din Miercurea Ciuc, a explicat că tratamentul oncologic are la bază trei piloane – eficiența, siguranța și confortul relativ. “Eficiența tratamentului este asigurată de standarde europene, pentru asigurarea unui confort relativ al pacienților s-au făcut pași înainte, iar pentru siguranța administrării tratamentului acest nou sistem este foarte important. Ca spital aspirant la categoria a doua, implementăm un sistem de nivel european, sistem care va garanta dozarea și administrarea sigură și precisă a citostaticelor, procesul administrării tratamentului devenind mai controlabil, mai eficient și mai precis”, a spus dr. Holló Gergely.

Sistemul automat de administrare a citostaticelor a costat 794.000 lei și a fost achiziționat de spital din fonduri provenite de la Ministerul Sănătății, cu contribuția proprie de zece la sută asigurată de Consiliul Județean Harghita.

Ioana Pop

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel