Autoritățile din Suedia iau în calcul înăsprirea restricțiilor în capitala Stockholm, după ce numărul infectărilor cu coronavirus a crescut în ultimele săptămâni, scrie Bloomberg.

„Stockholm a înregistrat o creștere clară, la toate categoriile de vârstă. Discutăm cu autoritățile de la Stockholm să vedem dacă este nevoie să introducem noi măsuri pentru a reduce transmisia (virusului), a declarat epidemiologul-șef al Suediei, Anders Tegnell.

Tegnell a refuzat însă să precizeze ce măsuri ar putea fi impuse în capitală.

Până în prezent, 5.870 de persoane au murit din cauza Covid-19 în Suedia, țară care a ținut deschise școlile, magazinele, restaurantele sau sălile de fitness pe toată durata pandemiei. Cea mai afectată a fost capitala Stockholm, unde au murit 2.400 de oameni din cauza bolii.

Șeful autorităților sanitare din Stockholm, Bjorn Eriksson, le-a cerut cetățenilor să respecte distanțarea socială și a avertizat că situația ar putea deveni din nou serioasă dacă numărul infectărilor va crește în continuare.

„Pandemia continuă și sunt exasperat de oamenii care se comportă ca și cum s-a terminat. Toată lumea trebuie să ajute la reducerea transmisiei”, a declarat Eriksson.

Stockolm are în acest moment doar 27 de pacienți cu Covid-19 internați în spitale, dintre care doar doi sunt la terapie intensivă. La momentul vârfului pandemiei, în aprilie, spitalele din capitala Suediei tratau mai bine de 1.100 de pacienți.

Sursa: Stirile Pro Tv

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania