Fundația Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca deschide din acest an universitar, pe site-ul său și pe pagina sa din rețelele sociale, Biblioteca Fundației UBB, care cuprinde rubrica Popularizarea Științei (deja activă) și un nou Club de lectură, care să ofere sugestii de lectură bazate pe prezentări ale unor cărți aduse în Club de către membrii comunității UBB (cadre didactice, studenți, cadre didactice auxiliare si personalul UBB).

Potrivit universității, prin această inițiativă se dorește promovarea bucuriei lecturii. Doritorii sunt așteptați să trimită propunerile de lectură completând un formular (în format Word, redactate în limba română sau maghiară, cu semne diacritice) însoțite de o fotografie în format jpg a copertei sau link la coperta cărții, pe adresa clubdelectura.ubb@gmail.com.

Expedierea spre Fundația UBB a unei asemenea propuneri de lectură înseamnă, implicit, acceptul autorului ei asupra următoarelor chestiuni de principiu: 1. Fundația poate publica (întotdeauna cu semnătura autorului) respectivul text și el devine proprietatea Fundației UBB, 2. Fundația poate edita respectivul text, în vederea publicării, 3. Autorul nu face, prin intermediul respectivului text, reclamă mascată unei instituții din afara UBB și respectă bunele practici ale eticii intelectuale.

Clubul de lectură va publica doar prezentări ale unor cărți semnate de autori din afara UBB. Pentru publicațiile universității și ale profesorilor/studenților din UBB, Fundația UBB pune la dispoziție rubrica POPULARIZAREA ȘTIINȚEI, deschisă pentru informații despre publicațiile din mediul academic al UBB, prezentate într-un format accesibil publicului.

În fiecare an, Fundația UBB va oferi premii celor mai interesante prezentări si celor mai constanți cititori ai Clubului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania