fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIECum vor începe anul academic universitățile din Arad

Cum vor începe anul academic universitățile din Arad

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea „Aurel Vlaicu” (UAV) Arad va începe noul an de studii prin organizarea cursurilor în sistem hibrid, în timp ce Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” va avea cursuri doar online cel puţin în primele două săptămâni.

Reprezentanţii UAV au declarat joi că în sistemul hibrid, cursurile la toate facultăţile se vor desfăşura online, în timp ce prezenţa fizică a studenţilor va fi obligatorie la seminarii şi laboratoare. Doar Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Design îşi vor desfăşura cursurile în sistemul clasic, adică prin prezenţa în săli a studenţilor.

Rectorul UAV, Ramona Lile, a precizat că prezenţa la cele două facultăţi, respectiv Design şi Sport, sau la seminarii şi laboratoare, se poate face pentru că „numărul studenţilor dintr-o grupă este mai mic şi pot fi respectate prevederile legale în vigoare impuse de epidemia de SARS-CoV-2”.

„Este greu să faci în acest moment o previziune pentru întreg anul universitar. Care va fi sistemul adoptat peste o lună, două, trei? Nu ştim. Ştim doar că trebuie să avem soluţii reale pentru a putea continua procesul educaţional, indiferent de situaţie. La fel ca şi majoritatea colegilor mei din mediul universitar, şi cred că sunt şi în asentimentul studenţilor, ne dorim toţi să fim prezenţi în sălile de clasă. Deocamdată nu se poate, dar cred că dacă fiecare este responsabil şi va respecta regulile impuse de epidemia de SARS- CoV-2, vom reuşi să revenim încet, încet la normalitate. Va fi cu siguranţă un an mai dificil pentru fiecare dintre noi, dar suntem obligaţi să ne continuăm drumul, să oferim aceeaşi calitate actului educaţional indiferent dacă acesta se va desfăşura în spaţiul virtual sau în sala de clasă”, a declarat rectorul Ramona Lile.

La UAV, cursurile încep în 28 septembrie 2020, cu excepţia facultăţilor unde procesul educaţional este afectat de organizarea scrutinului pentru alegerea primarilor, care îşi vor începe activităţile didactice în 29 septembrie.

Cu privire la taxele de studii sau de cazare în cămine, reprezentanţii UAV au precizat că au rămas la nivelul anului trecut. Toate solicitările de cazare au fost acoperite şi vor sta cel mult doi studenţi în cameră, iar servirea mesei se va face doar în sistem catering.

UAV a luat măsuri de asigurare a prevenirea răspândirii noului coronavirus şi deţine stocuri de măşti de protecţie, o parte dintre acestea fiind confecţionate în cadrul atelierelor universităţii.

La Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) Arad, cursurile încep în 1 octombrie, dar cel puţin până în 18 octombrie toate activităţile didactice vor avea loc online. Începând cu 19 octombrie, cursurile vor fi desfăşurate online, iar activităţile practice, laboratoarele şi seminariile vor fi desfăşurate cu prezenţă fizică, dar cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii cu SARS-CoV-2.

Conducerea UVVG Arad a transmis că taxele de şcolarizare au rămas neschimbate şi au fost introduse unele facilităţi pentru viitorii studenţi privind plata acestora.

„Sănătatea studenţilor, a cadrelor didactice şi a întregului personal administrativ şi auxiliar este prioritară. UVVG a fost prima universitate care a închis porţile fizic şi a trecut la susţinerea cursurilor online, şi în continuare vom acţiona cu responsabilitatea de care am dat deja dovadă”, au mai transmis reprezentanţii universităţii. (AGERPRES)

Redactia

Articole recente

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Șoareci morţi, praf, mucegai și gândaci de bucătărie, găsiți de comisarii de la Protecţia Consumatorului în cantina unui colegiu din Timişoara

Cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timişoara a fost închisă de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Mai multe articole de același fel

Korodi Attila: Miercurea Ciuc devine un centru regional puternic al formării duale

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a semnat astăzi, la București, contractul de finanțare în valoare de 121,67 milioane de lei pentru consolidarea învățământului dual și renovarea campusului școlar din Toplița-Ciuc. Valoarea sprijinului extern obținut prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se apropie de 100 de milioane de lei.