Locomotiva unui tren InterRegio care circulă pe ruta Bucureşti – Curtici – Viena a luat foc, joi seară, în zona gării Crăciunelu de Jos, judeţul Alba, pompierii intervenind pentru stingerea incendiului. În tren se aflau aproximativ o sută de călători, care s-au autoevacuat. Circulaţia feroviară pe Magistrala 300 este întreruptă.

Un incendiu care s-a manifestat cu degajare de fum, fără flacără vizibilă, a izbucnit joi seara, în gara Crăciunelul de Jos, la locomotiva unui tren în care se aflau în jur de 100 de călători.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Radu Botezan, Garda de Intervenţie Blaj a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unei locomotive staţionate în gara Crăciunelul de Jos.

Incendiul s-a manifestat cu degajare de fum, fără flacără vizibilă. Locomotiva face parte dintr-un tren InterRegio care se deplasa pe ruta Blaj – Teiuş şi în care se aflau aproximativ 100 de persoane.

Reprezentantul ISU a menţionat că pasagerii s-au autoevacuat şi nu au fost semnalate probleme medicale în rândul acestora.

O altă locomotivă va prelua garnitura, pentru a transporta călătorii spre destinaţie, a precizat Radu Botezan. 

Imagine: arhivă

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania