Regiunea Vest a atins pragul de un miliard de euro, fonduri europene nerambursabile contractate prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, a anunțat joi Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

Potrivit oficialilor ADR Vest, s-a depășit considerabil alocarea inițială a regiunii, care a fost de 645 de milioane de euro. În Regiunea Vest au fost contractate până în prezent 700 de proiecte, care însumează 1,027 miliarde euro finanțări nerambursabile – contribuția netă a Uniunii Europene și 1,270 miliarde euro, suma totală contractată. Alte contracte se află, de asemenea, în pregătire și vor fi semnate în perioada următoare.

„Sunt foarte mulți bani, foarte multe contracte care trebuie transformate în lucrări și apoi în obiective realizate, iar beneficiarii proiectelor Regio-POR vor avea toată susținerea, tot suportul ADR Vest în acest parcurs. Fiecare dintre noi trebuie să contribuie câte puțin la acest bine comun al transformării ideilor în proiecte și mai apoi în obiective și servicii îmbunătățite, adică la creșterea calității vieții noastre”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania