Medicii specialiști ai Spitalului Județean din Arad vor face din această toamnă intervenții de urgență pentru salvarea vieții pacienților care suferă de infarct miocardic.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, pacienții nu vor mai fi transportați la Timișoara, pentru că în cadrul Secției de Cardiologie, respectiv a Laboratorului de cardiologie intervențională, se vor realiza linii speciale de gardă.

Printr-un proiect transfrontalier, administrația județeană a câștigat un milion de euro pentru modernizarea Secției Cardiologie. Investițiile masive în această secție au început odată cu preluarea Laboratorului de Cardiologie Intervențională, acolo unde dr. Cristian Dina a realizat până astăzi peste 850 de intervenții cardiologice pe arterele coronariene, respectiv angioplastii sau montare de stent. Intervențiile sunt gratuite pentru pacienți, în condițiile în care înainte de a fi preluat Laboratorul aceștia plăteau între 8.000 și 15.000 de lei.

În ședința din luna august a Consiliului Județean Arad au fost alocați bani pentru cumpărarea unor angiografe performante periferice, care vor fi folosite pentru a scădea incidența amputărilor de membre cauzate de bolile cardiovasculare. De asemenea, la Secția de Cardiologie s-a achiziționat un ecograf special, foarte rar în Romania, comparabil cu cele folosite în Germania, care diagnostichează într-o fază foarte incipientă bolile cardiace.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania