Grupul finlandezo-chinez Amer Sports, companie globală de producție a articolelor sportive care deține câteva branduri renumite precum Salomon, Atomic, Wilson sau Peak Performance, au anunțat că au finalizat procesul de preluare de la Chimsport SA Orăștie a fabricii de echipament pentru sporturile de iarnă cu care aveau un parteneriat exclusiv de producție. Unitatea de la Orăștie, din județul Hunedoara, produce clăpari sub brandul Salomon, dar și roţi și cadre de bicicletă sub brandul Mavic și este una dintre cele cinci fabrici din țara noastră care lucrează pentru Amer Sports. Detaliile financiare ale tranzacției nu au fost date publicității, compania finlandeză anunțând totuși că va prelua toți cei aproximativ 450 de salariați și va extinde capacitatea de producție din județul Hunedoara cu încă o hală.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Grupul finlandezo-chinez Amer Sports, unul dintre cei mai importanţi producători de echipamente sportive din lume, cu afaceri anuale de circa 3 mld. euro, a finalizat procesul de preluare a fabricii de la Orăștie, unde producea în parteneriat, în sistem lohn, clăpari și alte echipamente sportive. Informația despre această tranzacție a fost făcută publică de către primarul municipiului Orăștie, Ovidiu Bălan, în luna februarie, moment la care acesta spunea că înțelegerea este parte a unei strategii mai ample prin care finlandezii doresc să își consolideze poziția pe piața românească.

Amer Sports și Chimica Group au semnat la începutul acestui an contractul de transfer a producției de clăpari de schi de la modelul curent de parteneriat la un model deținut de Amer Sports Operations prin propria entitate Amer Sports RO S.R.L cu sediul în Orăștie.

Compania construiește și o nouă hală de producție pe platforma Uzinei Mecanice din Orăștie, iar transferul activității și a unei părți din personalul angajat se va face treptat, până în luna decembrie a acestui an, activitatea desfășurându-se în paralel, atât în actuala locație de pe strada Codrului, cât și în noua locație din incinta Uzinei Mecanice. Toți angajații care lucrează pe activitățile Salomon din Chimsport vor fi preluați de Grupul Amer, astfel că începând cu anul 2021 aproximativ 450 de persoane își vor desfășura activitatea în cadrul noii societăți Amer Sports România SRL.

Amer Sports are o cifră de afaceri de peste 2,7 miliarde de euro și un număr total de 9448 de angajați, la nivel global. În România, în cele cinci fabrici cu care colaborează , compania produce clăpari, legături pentru schiuri, cadre și roţi pen­tru biciclete, dar și diferite tipuri de garnituri. Astfel, la Oradea, în fabricile Plastor şi Livaro, sunt produse ghete de schi, căşti şi ochelari de munte. La Timișoara, fabricile Gecomod şi CFS produc pentru compania finlandeză încălţări de schi (nordic boots), iar la Chimsport Orăștie sunt fabricare ghe­te de schi, cadre şi roţi pentru biciclete. Peste 2.100 de persoane lucrează în țara noastră într-una dintre cele cinci unități de producție.

Modelul de business al finalandezilor a fost unul de parteneriat strategic cu cele cinci fabrici românești, ei punând la dispoziția partenerilor români o parte dintre echipamentele din fabrici şi know-how-ul aferent, dar și piețele de desfacere pentru produsele finite.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania