Administrația județeană din Brașov are în plan realizarea unui Complex Muzeal al Aviației, Ştiinței și Tehnicii, construit la Ghimbav.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ) Brașov, Adrian Ioan Veștea, pentru acest proiect există un concept arhitectural, realizat de arhitectul Dorin Ştefan, cel care a proiectat şi terminalul de pasageri de la Aeroportul Internațional Brașov.

“Complexul Muzeal al Aviației, Ştiinței și Tehnicii va fi construit la Ghimbav, chiar lângă aeroport și va fi primul punct de atracţie pe care îl vor putea vizita turiştii români şi străini care vor tranzita aeroportul nostru. Acest complex muzeal pe care îl dorim complet digitalizat şi interactiv, va transmite generațiilor viitoare că în secolul XX Brașovul a însemnat, printre multe altele, o bogată tradiție în domeniul industriei aeronautice, al științei și tehnicii. Adulții vor avea posibilitatea de a lua contact cu istoria aviației mondiale și în mod particular a Brașovului, iar copiii se vor bucura de jocuri interactive, prin intermediul cărora vor dobândi cunoştinţe ştiinţifice şi vor înţelege fenomenul zborului”, a precizat joi Adrian Ioan Veștea.

Fişa de proiect pentru investiția privind realizarea complexului muzeal a fost aprobată în ședința CJ Brașov din luna trecută și transmisă la ADR Centru pentru evaluare în vedere finanțării în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020.

Bugetul eligibil estimat total al investiției este de 15.000.000 euro.

(SURSĂ IMAGINI: Facebook / Adrian Ioan Veștea)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania