Cu câteva zile în urmă, în plină campanie electorală, la ușa primăriei orașului Geoagiu, din județul Hunedoara, a bătut un important investitor în domeniul farmaceutic, omul de afaceri fiind adus acolo de către candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar, Ovidiu Vlad. Din păcate bunele intenții ale candidatului PNL nu s-au putut concretiza, întrucât investitorul în cauză avea nevoie de o suprafață de teren de cel puțin 5000 de metri pătrați, într-o zonă industrială în care sunt și utilități, pentru a putea demara investiția.

O investiție care ar fi putut aduce câteva zeci de locuri de muncă în orașul hunedorean Geoagiu, a fost pierdută, după ce un investitor din domeniul farmaceutic nu a reușit să găsească o cale pentru a realiza un parteneriat pubic-privat cu primaria din localitate. Investitorul căuta o suprafață de teren de cel puțin 5000 de metri pătrați într-o zonă în care să fie utilități și acces auto, dar la Geoagiu se pare că nu există în proprietate publică a orașului nicio astfel de bucată de teren.

”Am adus acest potențial investitor aici pentru că orașul Geoagiu are nevoie disperată de astfel de investiții. Este nevoie să atragem afaceri care să aducă venituri la bugetul orașului și care să ofere locuri de muncă. Din păcate, intenția mea nu se poate concretiza. Orașul Geoagiu nu poate oferi astăzi nimic vreunui investitor. Aici nu există terenuri, nu exista o viziune, nu există o zonă industrială, nu există un plan urbanistic general și nici un plan de dezvoltare al orașului. ” a declarat Ovidiu Vlad, candidatul PNL la Primăria Geoagiu.

Ce nu este în stare să ofere Geoagiu, oferă comuna Romos, aflată la mică distanță. Aici investitorul a găsit nu doar terenul de care are nevoie, ci și sprijin necondiționat din partea conducerii administrației locale.

”La Romos există teren intravilan, în zona industrială, cu drum de acces, curent electric, apa, canal, gaz – adică toate utilitățile- la prețul de 0,59 bani/mp. Deși mi-am dorit să se facă aceasta investiție in UAT Geoagiu, nu pot să nu constat că la Geoagiu, în ultimii patru ani, nu a existat interes pentru dezvoltare. Nu știu dacă este nepricepere, lipsă de interes, rea-voință. Cred ca nici nu mai contează, consecințele sunt aceleași, lipsesc locurile de muncă. Pot doar să îl felicit pe primarul comunei Romos, Mircea Pătrânjan, un om care a dovedit că are viziune și știe să facă administrație pentru comunitate.” a mai spus Ovidiu Vlad.

Articol comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara, CUI 21200012

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania