Guvernul României a aprobat în ședința de joi hotărârea privind indicatorii tehnico-economici ai ,,Complexului multifuncțional – Sală polivalentă, municipiul Brașov, județul Brașov”. Investiția va fi realizată de Compania Națională de Investiții (CNI), cu fonduri de la bugetul de stat, iar Primăria Brașov va trebui doar să cofinanțeze acest proiect.

Valoarea investiției aprobate de Guvern este de 404 de milioane de lei, dintre care 390 de milioane de lei o reprezintă valoarea finanțată de Ministerul Lucrărilor Publice, prin CNI, iar 14 milioane, contribuția municipiului Brașov.

,,Aseară Guvernul a aprobat realizarea acestei investiții cu fonduri de la bugetul de stat. Acesta face parte din programul de investiții majore, alături de aeroport și spitalul regional, care vor avea un impact major asupra dezvoltării orașului și regiunii. Este o investiție cu o valoare foarte mare, iar finanțarea aceasta de la Guvern, de 95% însemnă o scădere a presiunii pe bugetul local foarte importantă. Vorbim aici despre realizarea unui întreg complex și nu doar de construirea unei săli de sport. Sala va fi multifuncțională – pe lângă competițiile sportive de mare anvergură, va permite și organizarea de evenimente – iar zona din jurul sălii va deveni un parc, în care brașovenii și turiștii se pot relaxa sau își pot petrece timpul în mod activ. Doresc să îi mulțumesc domnului prim-ministru Ludovic Orban pentru sprijinul acordat, dar și colegilor din MLPDA și CNI care au susținut acest proiect. Sala Polivalentă înseamnă un mare câștig pentru orașul nostru, pentru că, având în vedere dimensiunile sălii, transformă Brașovul într-una dintre cele mai importante destinații din România pentru organizarea de competiții sportive de nivel european și internațional, dar și pentru organizarea unor evenimente, tip concerte, de mare anvergură“, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.

Potrivit municipalității, capacitatea Sălii Polivalente din Brașov va fi 11.233 locuri, din care 10.075 de locuri în sala principală şi 1.158 locuri în sala secundară (de antrenament). Prin proiect se propune construirea unei Săli de Sport Polivalente în care atât activităţile sportive oficiale, cât şi activităţile socio-culturale să se desfășoare în condiții optime.

Sala de sport va fi construită pe un „relief artificial”, iar fundaţia se va sprijini pe piloni de beton. În încălzirea şi ventilarea sălii, precum şi pentru asigurarea unei părţi din energia electrică, proiectanţii au luat în calcul instalaţii fotovoltaice şi sisteme cu recuperare de căldură, precum şi alte soluţii prietenoase cu mediul, care au ca scop reducerea consumurilor şi implicit a costurilor de întreţinere. Clădirea va integra un sistem automatizat de management (BMS), care va monitoriza şi optimiza permanent funcţionarea instalaţiilor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania