72 de familii din Deva, care au îndeplinit punctajul și condițiile necesare pentru a beneficia de o locuință socială, au primit vineri din partea municipalității cheile unei locuințe noi.

Cele 72 de unități locative (12 apartamente și 60 de garsoniere) predate titularilor se află în blocurile nr. 3 și nr. 4 din cartierul Grigorescu, finalizate de curând de Primăria Deva.

Locuințele au fost predate la cheie, cu aragaz și chiuvetă la bucătărie și cu baia dotată cu toate obiectele sanitare necesare. Garsonierele și apartamentele vor fi branșate individual la toate utilitățile (apă, canalizare, energie electrică, gaz).  În exterior au fost amenajate spații verzi și alei.

Finanțarea celor două blocuri sociale noi, ca și a celorlalte două blocuri construite în cartierul Grigorescu, s-a realizat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, prin Programul Locuințe Sociale în procent de 80%, iar 20% a fost acoperită din bugetul local al municipiului Deva.

„Am fost printre primele primării din țară care am accesat acest program guvernamental și am obținut finanțare. Necesitatea construirii de locuințe de acest tip a apărut în urma numărului mare de cereri înregistrate la nivelul municipiului Deva pentru obținerea de locuințe sociale. Tocmai de aceea, pe lângă aceste patru blocuri din cartierul Grigorescu,  Primăria a mai achiziționat un teren pe strada Depozitelor, unde vom construi până în vara anului viitor încă 140 de locuințe sociale pentru familiile cu venituri reduse și care au dificultăți financiare. Am realizat PUZ-ul și ne aflăm în faza de licitație pentru rețelele de utilități”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania