fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARADouă blocuri sociale, date în folosință la Deva. 72 de familii au...

Două blocuri sociale, date în folosință la Deva. 72 de familii au primit cheile noilor locuințe

Publicat în

spot_img
spot_img

72 de familii din Deva, care au îndeplinit punctajul și condițiile necesare pentru a beneficia de o locuință socială, au primit vineri din partea municipalității cheile unei locuințe noi.

Cele 72 de unități locative (12 apartamente și 60 de garsoniere) predate titularilor se află în blocurile nr. 3 și nr. 4 din cartierul Grigorescu, finalizate de curând de Primăria Deva.

Locuințele au fost predate la cheie, cu aragaz și chiuvetă la bucătărie și cu baia dotată cu toate obiectele sanitare necesare. Garsonierele și apartamentele vor fi branșate individual la toate utilitățile (apă, canalizare, energie electrică, gaz).  În exterior au fost amenajate spații verzi și alei.

Finanțarea celor două blocuri sociale noi, ca și a celorlalte două blocuri construite în cartierul Grigorescu, s-a realizat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, prin Programul Locuințe Sociale în procent de 80%, iar 20% a fost acoperită din bugetul local al municipiului Deva.

„Am fost printre primele primării din țară care am accesat acest program guvernamental și am obținut finanțare. Necesitatea construirii de locuințe de acest tip a apărut în urma numărului mare de cereri înregistrate la nivelul municipiului Deva pentru obținerea de locuințe sociale. Tocmai de aceea, pe lângă aceste patru blocuri din cartierul Grigorescu,  Primăria a mai achiziționat un teren pe strada Depozitelor, unde vom construi până în vara anului viitor încă 140 de locuințe sociale pentru familiile cu venituri reduse și care au dificultăți financiare. Am realizat PUZ-ul și ne aflăm în faza de licitație pentru rețelele de utilități”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

Mențiune pentru o elevă de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva la cea de-a XIV-a ediție a festivalului-concurs interjudețean „Cântec, joc și...

Concursul, care își propune promovarea și conservarea folclorului românesc și răspândirea lui în rândul tinerilor elevi din învăţământul preuniversitar  s-a desfășurat pe trei secțiuni: Solişti vocali și soliști instrumentişti, Ansambluri de dansuri populare și Ansambluri de dansuri populare.