fbpx
6.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARADouă blocuri sociale, date în folosință la Deva. 72 de familii au...

Două blocuri sociale, date în folosință la Deva. 72 de familii au primit cheile noilor locuințe

Publicat în

spot_img
spot_img

72 de familii din Deva, care au îndeplinit punctajul și condițiile necesare pentru a beneficia de o locuință socială, au primit vineri din partea municipalității cheile unei locuințe noi.

Cele 72 de unități locative (12 apartamente și 60 de garsoniere) predate titularilor se află în blocurile nr. 3 și nr. 4 din cartierul Grigorescu, finalizate de curând de Primăria Deva.

Locuințele au fost predate la cheie, cu aragaz și chiuvetă la bucătărie și cu baia dotată cu toate obiectele sanitare necesare. Garsonierele și apartamentele vor fi branșate individual la toate utilitățile (apă, canalizare, energie electrică, gaz).  În exterior au fost amenajate spații verzi și alei.

Finanțarea celor două blocuri sociale noi, ca și a celorlalte două blocuri construite în cartierul Grigorescu, s-a realizat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, prin Programul Locuințe Sociale în procent de 80%, iar 20% a fost acoperită din bugetul local al municipiului Deva.

„Am fost printre primele primării din țară care am accesat acest program guvernamental și am obținut finanțare. Necesitatea construirii de locuințe de acest tip a apărut în urma numărului mare de cereri înregistrate la nivelul municipiului Deva pentru obținerea de locuințe sociale. Tocmai de aceea, pe lângă aceste patru blocuri din cartierul Grigorescu,  Primăria a mai achiziționat un teren pe strada Depozitelor, unde vom construi până în vara anului viitor încă 140 de locuințe sociale pentru familiile cu venituri reduse și care au dificultăți financiare. Am realizat PUZ-ul și ne aflăm în faza de licitație pentru rețelele de utilități”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

”Dăm Click pe România” a inițiat înscrierile prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Dăm Click pe România este un proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere prin care anual 4.000 de calculatoare recondiționate sunt donate către unitățile de învățământ care nu au echipamentele necesare de pe care elevii să poată învăța noțiune digitale de bază.

Rectorul UPET s-a înscris în PSD și candidează pentru Consiliul local Petroșani

Revenirea lui Sorin Radu în viața politică se întâmplă după mai bine de 4 ani în care rectorul a ales să se dedice în totalitate mediului academic

Mai multe articole de același fel

Dezbatere privind educația pentru sustenabilitate, sub egida Alianței Timișoara Universitară

Sub egida Alianței Timișoara Universitară (ATU), Universitatea Politehnica Timișoara a organizat și găzduit vineri, 12 aprilie 2024, în Sala Senatului, o dezbatere cu tema „Universitățile timișorene:  educație și acțiune pentru sustenabilitate”, la care au fost invitate, alături de instituțiile de învățământ superior, instituțiile autorității publice și reprezentanții mediului economic.