Actorul şi regizorul Horaţiu Mălăele, în vârstă de 68 de ani, care urma să fie invitatul special al Serilor Filmului Românesc de la Iaşi, şi-a amânat prezenţa în urma infectării cu Covid-19, au anunţat organizatorii evenimentului.

Organizatorii SFR anunţă faptul că Horaţiu Mălăele nu va mai putea fi prezent la Iaşi în perioada 30 septembrie – 4 octombrie 2020. Ediţia care îi este dedicată artistului se va desfăşura în compania mesajelor şi cuvintelor pe care le va transmite la fiecare eveniment, prin scrisori către public. 

Conform organizatorilor, în aceste condiţii, spectatorii care îl aşteptau la Iaşi pe actor sunt rugaţi “să păstreze gândurile de bine, să se bucure de atmosferă şi film, în compania invitaţilor din program”.

Biletele achiziţionate pentru spectacolul “Sunt un orb”, din cadrul SFR, vor putea fi păstrate pentru data la care va fi reprogramat evenimentul.

Horaţiu-Valentin Mălăele s-a născut la 1 august 1952 şi este actor, regizor, caricaturist şi scriitor român. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” în 1975, la clasa profesorului Octavian Cotescu.

A jucat pe scenele mai multor teatre din ţară, precum Nottara, Odeon, Bulandra şi Naţionalul bucureştean, unde, în stagiunea curentă face parte din distribuţia „Dineu cu proşti” şi „Scrisoarea”. A regizat peste 15 spectacole de teatru şi trei lungmetraje. Cel mai recent film în care a jucat a fost „Moromeţii 2” (2018, r. Stere Gulea).

În 2018, a primit Premiul de Excelenţă al UNITER, iar un an mai târziu, un trofeu onorific la cea de-a 23-a ediţie a Festivalului Filmului European.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania