Primăria Hunedoara a semnat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest contractul de reabilitare, modernizare și dotare a Colegiul Tehnic „Matei Corvin” – Școala Gimnazială nr. 6. 670 de elevi vor beneficia de infrastructura școlară modernizată în urma acestei investiții.

Proiectul are o valoare totală de 8 milioane de lei, din care 7,6 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020.

Se va interveni la clădirea Școlii Gimnaziale nr. 6, imobil cu regim de înălțime P+2E și o suprafață construită desfășurată de peste 2.300 de metri pătrați. În proiect sunt prevăzute: consolidarea clădirii și refacerea acoperișului, reabilitarea termică a anvelopei, înlocuirea geamurilor, a ușilor și a pardoselii, refacerea zidăriei și a tencuielii interioare și exterioare, reabilitarea sistemului de încălzire și furnizare a apei, reabilitarea/ modernizarea instalației electrice și a instalației de iluminat, refacerea finisajelor, recompartimentări interioare, repararea elementelor de construcție ale fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere şi/ sau afectează funcționalitatea clădirii, repararea trotuarelor în scopul eliminării infiltrațiilor etc.

Infrastructura va fi adaptată pentru persoanele cu dizabilități (rampe de acces, platformă oblică mobilă, grup sanitar), se vor amenaja curtea școlii și spațiile verzi. Investiția cuprinde, de asemenea, realizarea unui teren de sport.

Perioada de implementare a proiectului este de 25 de luni.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania