Primarul Nicolae Robu a anunţat, vineri, că Guvernul a aprobat transferul celor 520 de hectare ale Pădurii Verzi din Timişoara de la Romsilva la municipalitate, unde se va amenajat un parc natural creionat de edil încă din primul mandat, fără tăierea niciunui copac.

“În şedinţa de guvern de azi-noapte a fost aprobată trecea celor 520 ha de pădure de la statul român, Romsilva, la municipalitatea Timişoara. După foarte multele mele insistenţe, Pădurea Verde este a noastră şi ne putem bucura de ea. O putem folosi de acum, vom face acolo pădure-parc. Nu se vor tăia copaci, vor fi o mulţime de piste de biciclete, bănci, foişoare, tiroliene, scări, locuri de joacă ce se pretează să aibă loc într-o pădure, vor fi zone de picnic şi de spectacol. Nu va fi permisă în amenajări folosirea metalului sau a materialelor plastice”, a afirmat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

În acest context, edilul a lansat un apel la arhitecţii şi peisagiştii valoroşi din ţară şi din străinătate să ajute la amenajarea pădurii-parc şi să participe la concursul de soluţii care va fi organizat, astfel încât pădurea să fie valorificată la maxim, respectând toate prevederile legale.

Nicolae Robu a declarat, recent, că finanţarea pentru aceste amenajări din Pădurea Verde ar putea veni şi pe fonduri europene, în contextul în care Comisia Europeană are deschiderea ca atenţia asupra pădurilor să se mute de pe latura economică pe cea de conservare a biodiversităţii şi recreerii.

“Vom readuce la Timişoara Pădurea Verde. Este o frustrare a timişorenilor că de atâta timp ea nu ne aparţine. Noi am realizat un plan, că în momentul în care va fi transferată de la Romsilva la municipalitate, va deveni pădure-parc. Vin şi acum cu angajamentul ferm al municipalităţii de a investi atâta cât este necesar pentru a pune în valoare o asemenea comoară pe care Timişoara o are ca moştenire”, explica Nicolae Robu.

Primăria Timişoara avea până acum în administrare 50,5 hectare din Pădurea Verde, plus alte 6,5 hectare pe care este amenajată Grădina Zoologică. (AGERPRES)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania