Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiş, au depistat trei bărbaţi din Albania care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la “frontiera verde”, ajutaţi de un cetăţean sârb.

Faţă de cetăţeanul sârb s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în cursul zilei de astăzi cu propunere de arestare preventivă.

În data de 25.09.2020, în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia – I.T.P.F. Timişoara, în urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii migraţiei ilegale, au observat patru persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România, pe direcţia localităţii de frontieră Jimbolia. Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea acestora, la aproximativ 2000 de metri de statul vecin, conducându-le apoi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că grupul este format din patru persoane de sex masculin, trei cetăţeni din Albania şi unul din Serbia, cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani. Tinerii albanezi au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în România, cu ajutorul cetăţeanului sârb şi că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Vestul Europei, având interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen. Totodată, au mai declarat că fiecare dintre ei a plătit suma de 600 de euro cetăţeanului sârb pentru a-i ajuta să treacă ilegal frontiera.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei trei cetăţeni albanezi. De asemenea, cetăţeanul sârb este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, fiind reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în cursul zilei de astăzi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania