Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei din partea USR PLUS, a declarat luni, în prima sa conferinţă de presă după câștigarea alegerilor, că în primele luni de mandat va face împreună cu echipa sa un audit al finanțelor publice și al resurselor umane din Primăria Timișoara.

“În primele trei luni ne vom concentra pe tot ceea ce înseamnă audit al finanţelor, al resurselor umane, vom analiza structura primăriei. Vom constitui unitatea de implementare pentru atragerea de fonduri europene din primele luni. (…). Cu siguranţă, acest audit va avea consecinţe foarte concrete. E foarte clar că organigrama actuală a primăriei şi a societăţilor comerciale din subordine nu corespunde nevoilor noastre. Va fi un proces de schimbare, nu doar de personal, ci şi a mentalităţii, a culturii organizaţionale, care va dura mult timp”, a declarat Dominic Fritz.

Potrivit primarului ales al Timișoarei, programul de guvernare locală al echipei sale este foarte complex şi va trebui suprapus pe realitatea existentă deja în primărie, deoarece nu ştie “câte facturi sunt neplătite, câte şantiere sunt începute, dar nu sunt gândite şi proiectate până la sfârşit”. Dominic Fritz a dat exemplu pasajul Solventul, investiție care ar costa peste 96 de milioane de euro, dar pentru care nu există banii în buget și nu s-a reuşit atragerea de fonduri europene.

Dominic Fritz a mai susținut că nu a început încă negocierile cu noul preşedinte ales al Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica (PNL), dar vor urma negocieri în perioada următoare atât pentru Timișoara, cât și pentru județul Timiș.

“Nu am început negocieri, am vorbit cu Alin Nica, el a anunţat că va candida la preşedinţia PNL Timiş. Dorim negocieri, în curând, nu vom negocia doar pentru Timişoara, ci pe întreg judeţul. Despre viceprimar, este prematur să spunem. Nu este acum prioritatea noastră. Ne dorim să avem majoritate în consiliul local pentru proiectele noastre. (…). Unul dintre viceprimari va fi de la PLUS, aşa cum spune protocolul nostru”, a Dominic Fritz.

(FOTO: Facebook / Dominic Fritz)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania