fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăALEGERI LOCALE 2020Alegeri locale 2020 | Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei: Va fi...

Alegeri locale 2020 | Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei: Va fi un proces de schimbare la Primăria Timișoara, nu doar de personal, ci şi a mentalităţii

Publicat în

spot_img
spot_img

Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei din partea USR PLUS, a declarat luni, în prima sa conferinţă de presă după câștigarea alegerilor, că în primele luni de mandat va face împreună cu echipa sa un audit al finanțelor publice și al resurselor umane din Primăria Timișoara.

„În primele trei luni ne vom concentra pe tot ceea ce înseamnă audit al finanţelor, al resurselor umane, vom analiza structura primăriei. Vom constitui unitatea de implementare pentru atragerea de fonduri europene din primele luni. (…). Cu siguranţă, acest audit va avea consecinţe foarte concrete. E foarte clar că organigrama actuală a primăriei şi a societăţilor comerciale din subordine nu corespunde nevoilor noastre. Va fi un proces de schimbare, nu doar de personal, ci şi a mentalităţii, a culturii organizaţionale, care va dura mult timp”, a declarat Dominic Fritz.

Potrivit primarului ales al Timișoarei, programul de guvernare locală al echipei sale este foarte complex şi va trebui suprapus pe realitatea existentă deja în primărie, deoarece nu ştie „câte facturi sunt neplătite, câte şantiere sunt începute, dar nu sunt gândite şi proiectate până la sfârşit”. Dominic Fritz a dat exemplu pasajul Solventul, investiție care ar costa peste 96 de milioane de euro, dar pentru care nu există banii în buget și nu s-a reuşit atragerea de fonduri europene.

Dominic Fritz a mai susținut că nu a început încă negocierile cu noul preşedinte ales al Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica (PNL), dar vor urma negocieri în perioada următoare atât pentru Timișoara, cât și pentru județul Timiș.

„Nu am început negocieri, am vorbit cu Alin Nica, el a anunţat că va candida la preşedinţia PNL Timiş. Dorim negocieri, în curând, nu vom negocia doar pentru Timişoara, ci pe întreg judeţul. Despre viceprimar, este prematur să spunem. Nu este acum prioritatea noastră. Ne dorim să avem majoritate în consiliul local pentru proiectele noastre. (…). Unul dintre viceprimari va fi de la PLUS, aşa cum spune protocolul nostru”, a Dominic Fritz.

(FOTO: Facebook / Dominic Fritz)

Ovidiu Petrovai

Articole recente

Un microbuz a luat foc pe A1, în județul Arad

Nu au fost victime.

CJ Bihor a semnat contract cu HiSky pentru zboruri de la Oradea către Bucureşti şi Londra

Din toamnă zburăm la București și Londra, de la Oradea

Zeci de companii, sute de oferte și mii de studenți și absolvenți la Zilele Carierei UPT

Aproape 60 de firme naționale și internaționale, dar și instituții de stat au expus la standuri sute de oferte de carieră pentru studenți și absolvenți

Două eleve de liceu din Timișoara au ajuns la spital, după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen la baie

Poliţiştii au deschis, joi, o anchetă, după ce două eleve de la Liceul Tehnologic Electrotimiş au ajuns la spital după un incident care a avut loc în baie.

Mai multe articole de același fel