Primăria Cluj-Napoca amenajează o nouă zonă verde și de agrement, în zona Bulevardului Muncii, iar luni a început plantarea primilor 150 de arbori, din 1.500.

Esre vorba despre proiectul cu finanțare europeană “Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor”, care va fi realizat pe o suprafață de 21,3 hectare.

Noua pădure-parc va cuprinde: plantații pentru stabilizarea solului și masive de arbori (1505 arbori); perimetral zonei verzi amenajate cu vegetație înaltă se va crea o zonă de protecție cu puieți forestieri (pe o suprafață de 70.000 mp); zone de poiană; zone decorative cu activitate densă, alei, mobilier urban; două clădiri cu funcțiuni publice; două pasarele care să faciliteze trecerea din partea estică în partea vestică a sitului și viceversa; punct de belvedere; tiroliană; parcare (603 mp); grădină urbană închisă (pe o suprafata de 4 517 mp); zonă pentru plimbare câini.

“Prin acest proiect, Primăria Cluj-Napoca urmărește crearea unei zone de recreere care să satisfacă cerințele clujenilor privind modalitățile de petrecere a timpului liber. Toată vegetația propusă are rolul de a crea un spațiu bogat din punct de vedere estetic și coloristic, optim pentru plimbări, drumeții, picnic, plimbări cu bicicleta, socializare, sport. Grădina urbană va veni în ajutorul școlilor și ONG-urilor care promovează cunoșterea naturii și a mediului înconjurător, fiind un spațiu de explorare și experimentare.  Acest parc va oferi pe lângă posibilitatea de relaxare și posibilități de agrement, motiv pentru care a fost propusă realizarea unei instalații de tip tiroliană pe un traseu de 250 de metri lungime (diferență de nivel de 19,50 metri)”, a explicat primarul Emil Boc.

Valoarea totală a proiectului este de 22,8 milioane de lei, finanțarea europeană fiind asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania