Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Bistriţa şi-a oprit marți activitatea, după ce 11 angajați, dintr-un total de 18, au ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus.

Primele două cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul personalului centrului au apărut săptămâna trecută.

“Ne-am protejat şase luni şi a dat ‘boom-ul’ în noi. După şase luni în care nu am avut niciun caz, acum suntem majoritatea. Momentan, sunt doi incerţi, 11 sunt infectaţi, patru sunt negativi, iar o doamnă încă nu este testată. Astăzi (marţi n.r.) este închis. Am chemat sâmbătă dezinfecţia, s-a făcut o nebulizare completă, astăzi mai chem o dată, la ora 18,00. Azi am închis, până vedem dacă putem să asigurăm distribuţia de sânge sau nu. Doamna care face distribuţia de sânge este negativă, dar trebuie să ne dea voie Institutul”, a declarat directorul CTS Bistriţa, Adina Beudean, pentru AGERPRES.

Potrivit șefei centrului, prima asistentă medicală confirmată cu coronavirus a dezvoltat, în prima fază, o alergie puternică pe piele, dar a continuat să vină trei zile la muncă, nebănuind că este vorba despre COVID-19. Dintre cei 11 angajaţi depistați cu COVID-19, doar trei ar prezenta simptome.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania