fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEDouă școli din Sibiu, în scenariul “roșu”, 38, în scenariul „galben”

Două școli din Sibiu, în scenariul “roșu”, 38, în scenariul „galben”

Publicat în

spot_img
spot_img

Două de unităţi de învăţământ din județul Sibiu sunt în scenariul “roșu”, care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Potrivit Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu este vorba despre C.S.E.I. Nr. 2 Sibiu și Şcoala Gimnazială Nr. 10 Sibiu).

De asemenea, 38 de școli sunt în scenariul „galben”. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

În 296 de școli sibiene, procesul de învățământ se desfășoară normal, cu participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

Reprezentanții ISJ Sibiu au transmis luni că sunt șapte persoane depistate pozitiv cu COVID-19 şi internate: cinci elevi (Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth” Mediaş, Colegiul Agricol „Daniil Popovici Barcianu” Sibiu, Colegiul Naţional „Octavian Goga” Sibiu, Şcoala Militară de Maiştrii Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică Sibiu), un cadru didactic (Colegiul Tehnic „Mediensis” Mediaş) şi un personal nedidactic (Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu;

515 persoane sunt carantinate/izolate. Este vorba despre 503 elevi, șase de cadre didactice, un personal didactic auxiliar şi cinci – personal nedidactic.

Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel