Preşedintele ales al Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, liberalul Alin Nica, a declarat marţi, într-o conferință de presă, că votul din 27 septembrie pentru alegerea primarului municipiului Timişoara “nu a fost un vot anti-PNL, ci unul anti-Robu”.

“După 20 de ani, PNL devine principalul partid din judeţ, avem 46 de primari, preşedintele de CJ. Am câştigat toate oraşele, mai puţin Recaş, avem şi municipiul Lugoj. Niciodată nu am avut atâţia primari. (…). Voi încerca să merg regulat în judeţ, pe şantierele CJ, să vorbesc cu toţi primarii. Este adevărat, am pierdut alegerile în Timişoara. (…). Dacă ne uităm la voturile pentru CJ (40% n.r.), ele arată că votul pe Timişoara nu a fost un vot anti-PNL, ci un vot anti-Robu”, a afirmat Alin Nica.

Președintele ales al CJ Timiș a mai spus că va urma o analiză a rezultatelor alegerilor locale și a vorbit despre o colaborare între Primăria Timişoara, câștigată de Dominic Fritz – USR PLUS, şi administrația județeană în beneficiul timişorenilor şi timişenilor.

“Vom analiza acest lucru (rezultatul alaegerilor – n. red.) în cadrul PNL şi vom lua măsurile necesare, astfel încât voinţa cetăţenilor să fie respectată, iar colaborarea între Primăria Timişoara şi CJ să se concretizeze în proiecte pentru timişoreni şi timişeni. Pierderea Timişoarei a fost rezultatul unor serii de greşeli strategice ale domnului Robu. Vom analiza, nu căutăm vinovaţi, ci soluţii pentru viitor. Sunt sigur că cei care sunt vinovaţi de rezultate mai puţin bune vor avea decenţa să facă ceea ce este corect, adică să se dea la o parte şi să schimbăm lucrurile”, a declarat Alin Nica.

(FOTO: alinnica.ro)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania