Lucrările pe cei 4,5 kilometri de autostradă și 4,7 kilometri de drum de legătură cu 4 benzi ai tronsonului Ungheni – Târgu Mureș avansează într-un ritm bun, a anunțat miercuri Asociația Pro Infrastructură (API), cel mai important ONG care monitorizează proiectele mari de infrastrucutură din România.

“Lucrările au început în luna iulie și au progresat considerabil în special pe zona de săpături și terasamente, dar și la podețe sau coloane forate pentru viitoarele structuri. Cel mai probabil în această toamnă vom vedea sectoare întinse cu asfalt pus în operă. Dacă menține ritmul bun de lucru și numeroasele rețele de utilități electrice vor fi relocate în timp util, constructorul Strabag are șanse bune să finalizeze șantierul până la finalul anului 2021, conform termenului contractual”, estimează reprezentanții asociației.

API solicită Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să se implice activ în operațiunile de relocare a utilităților problematice și să recepționeze cu prioritate studiul de fezabilitate pentru continuarea acestui proiect cu primul tronson al Autostrăzii A8 Târgu Mureș – Iași – Ungheni, cei 10 kilometri dintre Târgu Mureș și Acățari.

(SURSA FOTO / VIDEO: Asociația Pro Infrastructură)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania