Atunci când văd numele Matei Ioachimescu pe vreun afiș, sunt sigur că spectacolul este garantat! Dincolo de muzica și vibrația pe care o aduce de fiecare dată, flautistul Matei Ioachimescu este un extraordinar animator, un vorbitor desăvâșit și o persoană cu un foarte dezvoltat simț al umorului. Toate aceste calități, aduse pe scenă, fac din spectacolele sale momente de excepție, momente memorabile. Vrei să participi nu doar pentru a-i asculta muzica, ci și pentru a intra în atmosfera pe care el o creează la fiecare spectacol. Ioachimescu reușește cumva – ori de câte ori l-am văzut – să surprindă, povestind publicului spectator diferite momente din istoria vreunei partituri, povestind amănunte inedite despre autorul unui fragment muzical pe care urmează să îl interpreteze sau despre contextul în care a fost scrisă acea bucată muzicală. Este, așadar, o plăcere să fii spectator la concerte lui Matei Ioachimescu, iar când am auzit că revine cu turneul “Legends” nu am putut să fac altceva decât să mă înființez cumințel la spectacol. Asta, cu atât mai mult cu cât tema era una inedită, unică și inovatoare. Mai exact, piese celebre ale giganților muzicii rock transpuse într-o formulă originală pe ritmuri de vibrafon, marimba și flaut. Electrizant de-a dreptul!

”Nu, nu suntem o trupă de cover-uri” a spus încă de la început flautistul Matei Ioachimescu, prezentându-i pe ceilalți doi colegi cu care formează un trio extraordinar: Irina Rădulescu și Răzvan Florescu, doi tineri minunați pe care pasiunea comună pentru muzica de cameră și pentru muzica nouă deopotrivă, precum și afinititatea pentru instrumentele melodice, respectiv vibrafonul și marimba, i-a adus împreună într-o formație numită PERCUSSIONescu, dealtfel singura formație camerală de percuție din România. Direcția muzicală pe care o propun cei doi este inedită, aceștia căutând în permanență să împărtășească publicului muzica ce se află la granițele a trei stiluri distincte: clasic, jazz și clasic-contemporan. De data aceasta au explorat rock-ul și, alături de Matei Ioachimescu, o fac atât de bine, încât orice iubitor al muzicii va fi uimit.

Doar închideți ochii și gândiți-vă la melodiile celebre ale unora precum Led Zeppelin, Metallica, Iron Maiden, Aerosmith, Nirvana, Depeche Mode, Deep Purple, Guns N’ Roses, adevărate legende, monștri sacri ai rock-ului. Ei bine, veți fi uimiți, ascultându-le melodiile cântate într-o formă inovatoare, atractivă și emoționantă depotrivă, la trei instrumente cu sonorități atât de exotice încât dau o cu totul altă amploare și un sound foarte modern acelor celebre melodii. E greu de exprimat în cuvinte cum sunetul vibrafonului și al marimbei îți pătrund în suflet, răscolind cumva amintirile unei tinereți demult trecute, reinterpretând într-un stil foarte proaspăt acele cântece alături de care ai descoperit, poate, ce înseamnă viața adevărată. Este pur și simplu incredibil!

Classic Rock Meets Contemporary Classics ar spune americanii, iar eu nu pot să vă spun altceva decât să mergeți la concert. Nu veți regreta! Turneul a debutat la Cluj, a continuat cu Mediaș, Deva și Timișoara, dar pe harta celor trei sunt și orașe precum Brașov, Sfântu Gheorghe, Ploiești și, bineînțeles, București, unde sunt programate trei spectacole.

Aveți mai jos un poster cu datele și locațiile viitoarelor concerte, iar dacă veți da o căutare pe Faceboook, găsiți ușor toate amănunte despre concertele celor trei.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania