În 28 septembrie 2020 s-a dat startul pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Vilei Elisabeta, prin semnarea și înregistrarea contractului de finanțare în valoare de peste 2 milioane de euro. Investiția are scopul de a transforma clădirea într-un important centru cultural al stațiunii Băile Herculane, deja un obiectiv turistic al județului Caraș-Severin, clădire cu o bogată încărcătură istorică.
Vila Elisabeta din Băile Herculane a fost construită în anul 1875 de către administratorul stațiunii Băile Herculane, Carol Tatartzy, purtând pe atunci numele de Vila Tatartzy. Doisprezece ani mai târziu, în anul 1887, a poposit în această vilă regina Elisabeta I a României, clădirea primindu-i astfel numele. În anul 1948 Vila Elisabeta a găzduit Biblioteca orășenească „Nicolae Stoica de Hațeg” și a reprezentat Casa de Cultură a orașului. Astăzi, o clădire istorică dezafectată, Vila Elisabeta are promisiuni de revenire pe harta culturală a stațiunii, în valoare de peste 2 milioane de euro.

Finanțarea lucrărilor se face din fonduri asimilate fondurilor europene, mai exact de către Granturile SEE 2014-2021 prin programul RO Cultura, derulat de către Ministerul Culturii.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania