fbpx
21.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTRecord de participare la Women Rally Cluj-Napoca. 80 de concurente la start

Record de participare la Women Rally Cluj-Napoca. 80 de concurente la start

Publicat în

spot_img
spot_img

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2020 se apropie de final, weekendul acesta urmând să se desfășoare la Cluj-Napoca cea de-a treia etapă și ultima din acest sezon: Trofeul Castrol, care va avea loc pe 2-3 octombrie.

Potrivit organizatorilor competiției, la start se vor alinia 80 de participante, un record absolut la etapele Women Rally și un număr impresionant care concurează chiar și cu listele de înscrieri din campionatele naționale de raliuri sau viteză în coastă. Organizatorii Savu Racing reconfirmă astfel relevanța conceptului Women Rally pe scena automobilismului românesc și continuă să construiască o nouă poartă de acces pentru amatoarele de pilotaj spre trepte mai înalte ale competițiilor pe patru roți.

Cluj-Napoca păstrează formatul tradițional de desfășurare, același de la prima ediție, dedicată centenarului. Startul Festiv va avea loc vineri, începând cu ora 18:00, pe esplanada de la Cluj Arena, după ce concurentele vor lua parte la briefingul obligatoriu. Acestea vor beneficia, ca de fiecare dată, de sfaturi și informații despre pilotaj și conducere defensivă de la ambasadoarele Women Rally: Ramona Rusu (pilot de drift) și Cristiana Oprea (pilot de raliu și fondator al platformei Femei în Motorsport). Celor două li se alătură Mirela Bucovicean, președinta Comisiei pentru Femei FRAS și un pilot cu experiență în raliurile de regularitate și de viteză dedicate vehiculelor istorice. “Încurajăm femeile în fiecare zi să se exprime, să-și urmeze pasiunile, să arate prin propriul exemplu ce înseamnă woman power. Prin Women Rally, care de la ediție la ediție devine mai cunoscut și mai iubit, Laura Savu, fondatoarea acestui eveniment sportiv ne oferă ocazia de a face parte dintr-o frumoasă comunitate feminină, o reușită pentru care o felicit la scenă deschisă. În calitate de președintă a Comisiei pentru Femei a FRAS invit femeile pasionate de automobilism să se implice în acest sport, cu pasiunea și respectul pe care acesta îl merită”, a declarat Mirela Bucovicean.

Sâmbătă, 3 octombrie, este ziua concursului propriu-zis, care este format din 2 manșe de concurs ce se vor desfășura pe traseul special amenajat în parcarea VIVO! Cluj-Napoca. Startul se va da la ora 09:30, urmând ca manșa a doua să înceapă la ora 14:30. Festivitatea de premiere va avea loc în același perimetru imediat după încheierea concursului și publicarea rezultatelor, la ora 18:00. Întreg evenimentul se desfășoară conform unui regulament strict de siguranță și acces, adaptat condițiilor actuale de pandemie, astfel că spectatorii vor putea urmări toate momentele Trofeului Castrol exclusiv live, pe pagina de Facebook Women Rally.

După etapele desfășurate la Timișoara (24-26 iulie) și București (21-22 august), etapa de la Cluj-Napoca va decide ocupantele podiumurilor de final de an, care vor fi premiate în cadrul Galei Campionilor FRAS.

Campionatul Național Women Rally, ediṭia 2020, este susṭinut de către Bosch Car Service.

(FOTO: Facebook / Women Rally)

Ioana Pop

Articole recente

Admiterea 2024 la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu | Aproape 2800 de locuri fără taxă sunt prevăzute la programele de licență și master.

Aflați care este distribuția locurilor scoase la concurs de Ministerul Educației Naționale pentru anul universitar 2024-2025 pentru facultățile din cadrul ULBS

Papa Francisc le cere preoților să țină predici scurte, ca să nu adoarmă credincioșii

"Uneori, preoţii vorbesc mult şi nu mai înţelegi despre ce vorbesc", susține Pontiful

Șapte oferte pentru construirea drumului expres Arad – Oradea

Lucrările au cu o valoare estimată de 2,74 miliarde lei (fără TVA) şi trebuie finalizate în 24 de luni.

Mai multe articole de același fel