Preşedintele ales al Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan, şi noul primar al Oradiei, Florin Birta, au anunţat marţi seară propunerile pentru cei doi vicepreşedinţi ai CJ şi viceprimari, dar şi faptul că PNL îşi va asuma guvernarea locală într-o formulă monocoloră.

“În condiţiile în care PNL a obţinut un vot important din partea alegătorilor prin mandatele pe care ni le-aţi încredinţat, având majoritatea în ambele consilii – judeţean şi municipal, Biroul politic judeţean a luat decizia ca PNL Bihor şi PNL Oradea să-şi asume guvernarea Consiliului Judeţean şi a celui Municipal într-o formulă monocoloră în aşa fel încât angajamentele pe care ni le-am luat în această perioadă să le putem duce la îndeplinire”, a anunţat Bolojan, pe facebook.

Potrivit acestuia, Biroul politic judeţean a stabilit nominalizările pe care PNL le va face din grupul de consilieri judeţeni pentru cele două poziţii de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean: Mircea Mălan, actualul viceprimar de Oradea, care va gestiona portofoliul proiectelor europene şi Călin Gal, actual consilier judeţean, care va gestiona problemele economice ale CJ în anii următori.

“Angajamentul nostru, pe care îl mai confirmăm încă o dată, este că tot ceea ce am spus că vom face înainte şi în campanie vom căuta să ducem la îndeplinire astfel încât să-i respectăm pe alegătorii din judeţul Bihor. Vă mulţumesc pentru sprijinul pe care ni l-aţi acordat în aceste alegeri”, a spus Bolojan.

Noul primar al municipiului, Florin Birta, a precizat că în cadrul Biroului politic local al PNL Oradea au fost desemnaţi şi candidaţii pentru funcţiile de viceprimar în mandatul 2020-2024: jurista Arina Moş, în vârstă de 40 de ani şi inginerul Marcel Dragoş, de 48 de ani.

“Ei vor fi propunerile noastre pentru cele două posturi de viceprimari ai Primăriei Oradea. Vreau să le mulţumesc încă o dată celor aproape 70.000 de orădeni care au ieşit la vot şi care au făcut posibil ca PNL să aibă 20 de mandate în Consiliul Local”, a transmis Florin Birta.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania