Toate conducerile organizaţiilor locale ale PNL Braşov care au obţinut, la alegerile de duminică, sub media judeţeană de 37%, au fost dizolvate, urmând să aibă conduceri interimare până la începutul anului următor, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, liderul organizaţiei judeţene, Adrian Veştea, câştigător al alegerilor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov.

Conform acestuia, birourile politice ale organizaţiilor tuturor municipiilor din judeţ – Braşov, Săcele, Codlea şi Făgăraş, precum şi ale oraşelor Predeal, Râşnov, Rupea, Victoria şi Zărneşti şi ale mai multor comune au fost dizolvate.

În municipiul reşedinţă, conducerea interimară a fost preluată de liderul filialei, Adrian Veştea, iar în câteva cazuri – candidaţii la primărie care, deşi nu au câştigat funcţia, au obţinut rezultate bune, în altele rămânând, ca interimari, actualii preşedinţi.

Adrian Veştea a precizat că, în perioada următoare, toţi primarii şi consilierii vor depune declaraţii de integritate, iar în cazul celor care au avut o condamnare, li se va retrage sprijinul politic. Cei care au procese pe rol, până la o decizie definitivă, nu vor putea să acceadă la o funcţie de viceprimar sau vicepreşedinte al CJ Braşov şi nici la una de preşedinte de comisie.

Potrivit lui Veştea, aceste criterii de integritate vor fi aplicate şi candidaţilor pentru Parlament.

În acelaşi context, liderul PNL Braşov a subliniat că organizaţia pe care o conduce a obţinut peste media pe ţară a partidului, de 34% din voturi, iar el, personal, cu 20.700 de voturi mai multe decât organizaţia judeţeană (95.615 voturi faţă de 74.928).

Totodată, Veştea a precizat că, dintre cei 35 de primari pe care PNL i-a obţinut la acest scrutin, 11 sunt la primul mandat, fiind, astfel, reîmprospătată echipa.

În conferinţa de presă, liderul PNL Braşov a prezentat şase dintre aceşti primari, pe cei ai comunelor Caţa şi Bran, care au câştigat alegerile cu 80% din voturi, Liviu Vocilă, care va prelua, astfel, mandatul de la tatăl său, Gheorghe Vocilă, şi Cosmin Feraru, Sâmbăta – Nicu Morariu – care şi-a adjudecat primăria cu peste 50%, Prejmer – Mihai Apafi (fost administrator public al comunei), care a obţinut aproximativ 50%, şi cel al oraşului Ghimbav, Ionel Fliundra, care a obţinut mandatul cu aproximativ 60% din voturi, detronându-l pe fostul primar, Dorel Toma, care a deţinut funcţia timp de 27 de ani.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania