Cluj-Napoca a fost prezentat ca model de bună practică în domeniul inovării și IT în cadrul celei de-a patra întâlniri a comisiei SEDEC (Comisia pentru politici sociale, educație, ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură), organizată în cadrul Comitetului European al Regiunilor, a anunțat astăzi primarul Emil Boc. Primarul Clujului a anunțat de asemenea, că a fost numit raportor pentru un nou dosar, de această dată privind domeniul educațional, acesta fiind cel de-al doilea dosar pe care Emil Boc îl va coordona în cadrul Comitetului European al Regiunilor, după cel care viza problema “Brain Drain” (“Exodul creierelor”).

Emil Boc a susținut că, în ultimii ani, actorii din oraș – reprezentanții mediului universitar, privat, sectorul ONG și administrația publică alături de cetățeni – au început să lucreze împreună pentru a asigura un mediu propice pentru dezvoltarea bazată pe știință, pe tot ceea ce domeniul educațional al Clujului poate oferi, pe tehnologie, participare și inovare – într-un cuvânt – pe avantajele competitive ale orașului.

”Le mulțumesc colegilor din Comisie pentru încredere. Obiectivul este dezvoltarea ecosistemului local de inovare la care care toți sunt încurajați să contribuie. Modelul de la Cluj – pe care îl denumim „city as a platform – orașul ca platformă”- unde fiecare poate contribui la dezvoltarea sustenabilă a orașului poate fi replicat și în alte orașe din țară și din Uniunea Europeană.”, a spus Emil Boc.

Inițative precum „City Science Initiative” sau „Global Startup City Partnership” vor ajuta Clujul să se conecteze cu alte orașe europene și astfel să experimenteze noi perspective de abordare a provocărilor viitorului.

”În cadrul intervenției pe care am avut-o, am punctat câteva elemente cheie pe care orașele europene trebuie să le urmărească pentru a atinge obiectivele Horizon 2020 – ecosistemele locale bine dezvoltate sunt fundamentale pentru a obține rezultate concrete.” a mai declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania