fbpx
5.6 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSPrefectul de Cluj: Ne pregătim pentru ce e mai rău

Prefectul de Cluj: Ne pregătim pentru ce e mai rău

Publicat în

spot_img
spot_img

Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat, joi, când pentru prima dată în judeţ au fost raportate peste 100 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, că evoluţia numărului de cazuri este îngrijorătoare. „Ne gândim să creştem şi capacitatea de Terapie Intensivă pentru a ne pregăti pentru ce e mai rău”, a spus el, menţionând că în prezent sunt libere patru locuri la Terapie Intensivă.

„Este pentru prima dată când avem peste 100 de cazuri în judeţul Cluj”, a afirmat, joi, prefectul Mircea Abrudean. Potrivit acestuia, este un focar de coronavirus la Câţcău, unde au fost depistate miercuri seară încă 24 de persoane pozitive.

În total, la Centrul de îngrijire şi asistenţă Câţcău sunt 40 de cazuri de infectare, din care 32 de rezidenţi şi opt angajaţi.

Aceştia vor fi evaluaţi medical la unul din spitalele COVID din Cluj-Napoca, urmând ca cei asimptomatici sau cu forme uşoare să fie carantinaţi în interiorul centrului care aparţine DGASPC, iar cei care au forme medii şi grave vor fi internaţi în spitale.

„Evoluţia numărului de cazuri din ultima perioadă este îngrijorătoare, vedem că se întâmplă asta şi la nivel naţional, în special incidenţa cazurilor este crescută în judeţele mari, aşa cum este Clujul. În acest moment, din punct de vedere al infrastructurii medicale COVID avem în continuare locuri disponibile la Spitalul de Recuperare. La Spitalul de Boli Infecţioase rulajul pacienţilor este continuu, pentru că după evaluarea medicală ei sunt, în funcţie de decizia medicilor, transportaţi şi carantinaţi la domiciliu. Rămân în spital doar cei care prezintă forme medii şi grave”, a explicat prefectul de Cluj.

La Terapie Intensivă, din cele 35 de locuri sunt disponibile în momentul de faţă patru.

„Ne gândim să creştem şi capacitatea de Terapie Intensivă pentru a ne pregăti pentru ce-i mai rău, pentru că asta trebuie să facem, şi analizăm în momentul de faţă varianta de a extinde la Boli Infecţioase cu încă o secţie sau de a deschide o secţie nouă de Terapie Intensivă într-o altă unitate medicală”, a adăugat Abrudean.

El a spus că s-au luat deja măsuri de întărire a controalelor în zona şcolilor.

Potrivit prefectului, sunt 53 de elevi pozitivi în judeţ şi 16 cadre didactice.

De asemenea, se monitorizează rata de infectare în unele localităţi, în special Dej, Gherla, pentru a se stabili dacă se vor impune restricţii unor agenţi economici.

În judeţul Cluj au fost raportate, joi, 104 cazuri de infectare cu noul coronavirus pentru ultimele 24 de ore, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 3.500.

Adrian Meitner

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel