Parcul Etnografic “Romulus Vuia” din Cluj-Napoca găzduiește în perioada 1 – 4 octombrie Târgul Satului, eveniment la care vor participa zeci de meşteşugari, producători şi artişti locali din toată Transilvania, pentru a le oferi vizitatorilor patru zile de relaxare şi voie bună autentic româneşti.

Cei care vor trece pragul Târgului Satului vor putea alege dintr-o gamă largă de produse, de la alimente şi băuturi, sau produse de îngrijire personală, la îmbrăcăminte şi accesorii, până la obiecte şi lucrări de artă (fotografie, pictură, grafică) şi obiecte de decor pentru casă şi grădină. În plus, vor putea participa la activităţi tematice specifice zonei rurale şi la spectacole performate de artişti locali.

“Vom avea degustări de produse locale, ateliere de meşteşuguri şi o scenă a producătorilor locali, unde aceştia ne vor familiariza cu ceea ce înseamnă produsele lor şi procesul prin care ele ajung la noi, inclusiv mici secrete din producţie. Am gândit acest eveniment nu numai ca o oportunitate de a consuma local – ceea ce este extrem de important, atât pentru sănătatea consumatorilor, cât şi pentru economia locală – dar şi pentru a apropia consumatorii de producători, de a le da şansa să se cunoască, să relaţioneze, să aibă încredere unii în alţii. Şi, da, şi pentru a se simţi bine împreună, într-un mediu deschis, verde, autentic, potrivit stării de bine. Un mediu care ar trebui mai mult apreciat de noi toţi. Haideţi alături de noi, între 1 şi 4 octombrie, în Parcul Etnografic “Romulus Vuia”, să ne bucurăm împreună de o toamnă frumoasă, să ne aducem aminte de copilărie şi de zilele petrecute la bunici!”, spune Sorin Ailenei, preşedintele Asociaţia AiA, co-organizator al evenimentului.

Weekendul în care se desfăşoară Târgul Satului este plin de evenimente la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca, iar posesorii de bilete la oricare dintre aceste evenimente vor putea participa gratuit şi la Târgul Satului.

Calendarul evenimentelor

Vineri, 2 octombrie, 16:00 – Spectacol Aniversar “Rapsodia Somesana la 45 de ani”

Sâmbătă, 3 octombrie, 11:00 – Premieră: Bastien şi Bastienne | W.A. Mozart

Sâmbătă, 3 octombrie, 16:00 – Grigore Lese si Dor Transilvan

Duminică, 4 octombrie, 11:00 – Fata Babei şi Fata Moşului | Florin Comişel

Târgul s-a deschis oficial joi, 1 octombrie, la ora 14.00, iar programul următoarelor trei zile (vineri – duminică) va fi între 10:00 – 19:00.

Accesul la eveniment se face pe bază de bilet de intrare, care poate fi achiziţionat de pe iabilet.ro: joi: 6 lei, vineri: 15 lei, sâmbătă: 15 lei, duminică: 10 lei

Târgul Satului este organizat de Asociaţia AIA, în colaborare cu Made in Cluj şi revista producătorilor locali Made Local, cu suportul şi prezenţa Satul vine la oraş şi Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni.

(FOTO: Parcul Etnografic National “Romulus Vuia” / Arhivă)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania