fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTZeci de producători locali, meşteşugari şi artişti din Transilvania, la Târgul Satului,...

Zeci de producători locali, meşteşugari şi artişti din Transilvania, la Târgul Satului, în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca

Publicat în

spot_img
spot_img

Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca găzduiește în perioada 1 – 4 octombrie Târgul Satului, eveniment la care vor participa zeci de meşteşugari, producători şi artişti locali din toată Transilvania, pentru a le oferi vizitatorilor patru zile de relaxare şi voie bună autentic româneşti.

Cei care vor trece pragul Târgului Satului vor putea alege dintr-o gamă largă de produse, de la alimente şi băuturi, sau produse de îngrijire personală, la îmbrăcăminte şi accesorii, până la obiecte şi lucrări de artă (fotografie, pictură, grafică) şi obiecte de decor pentru casă şi grădină. În plus, vor putea participa la activităţi tematice specifice zonei rurale şi la spectacole performate de artişti locali.

„Vom avea degustări de produse locale, ateliere de meşteşuguri şi o scenă a producătorilor locali, unde aceştia ne vor familiariza cu ceea ce înseamnă produsele lor şi procesul prin care ele ajung la noi, inclusiv mici secrete din producţie. Am gândit acest eveniment nu numai ca o oportunitate de a consuma local – ceea ce este extrem de important, atât pentru sănătatea consumatorilor, cât şi pentru economia locală – dar şi pentru a apropia consumatorii de producători, de a le da şansa să se cunoască, să relaţioneze, să aibă încredere unii în alţii. Şi, da, şi pentru a se simţi bine împreună, într-un mediu deschis, verde, autentic, potrivit stării de bine. Un mediu care ar trebui mai mult apreciat de noi toţi. Haideţi alături de noi, între 1 şi 4 octombrie, în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, să ne bucurăm împreună de o toamnă frumoasă, să ne aducem aminte de copilărie şi de zilele petrecute la bunici!”, spune Sorin Ailenei, preşedintele Asociaţia AiA, co-organizator al evenimentului.

Weekendul în care se desfăşoară Târgul Satului este plin de evenimente la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca, iar posesorii de bilete la oricare dintre aceste evenimente vor putea participa gratuit şi la Târgul Satului.

Calendarul evenimentelor

Vineri, 2 octombrie, 16:00 – Spectacol Aniversar „Rapsodia Somesana la 45 de ani”

Sâmbătă, 3 octombrie, 11:00 – Premieră: Bastien şi Bastienne | W.A. Mozart

Sâmbătă, 3 octombrie, 16:00 – Grigore Lese si Dor Transilvan

Duminică, 4 octombrie, 11:00 – Fata Babei şi Fata Moşului | Florin Comişel

Târgul s-a deschis oficial joi, 1 octombrie, la ora 14.00, iar programul următoarelor trei zile (vineri – duminică) va fi între 10:00 – 19:00.

Accesul la eveniment se face pe bază de bilet de intrare, care poate fi achiziţionat de pe iabilet.ro: joi: 6 lei, vineri: 15 lei, sâmbătă: 15 lei, duminică: 10 lei

Târgul Satului este organizat de Asociaţia AIA, în colaborare cu Made in Cluj şi revista producătorilor locali Made Local, cu suportul şi prezenţa Satul vine la oraş şi Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni.

(FOTO: Parcul Etnografic National „Romulus Vuia” / Arhivă)

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

A noua ediție a Concertului caritabil de colinde românești are loc pe scena Auditorium Maxium UBB

Artiști reprezentativi ai scenei muzicale clujene se întâlnesc pentru a noua oară pe scena Auditorium Maxium UBB pentru a-i colinda pe clujeni în prag de Crăciun. Organizat în scop caritabil de un grup de companii clujene și susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, tradiționalul Concert de colinde românești va avea loc joi, 21 decembrie, ora 19:00.