Începutul de octombrie aduce la Bistrița o nouă ediție a unui eveniment foarte îndrăgit. Este vorba despre cea de-a VII-a ediție a Târgului de Purici care are loc în acest week-end, în organizarea Clubului Lions Bistriţa și cu colaborarea Complexului Muzeal Județean Bistriţa-Năsăud, în curtea căruia sunt amplasate standurile cu obiectele donate. Dacă anul trecut fondurile obținute în urma organizării târgului au fost folosite la renovarea școlii Preventoriului din Ilişua, anul acesta vor fi folosite la construirea adăpostului pentru victimele violenței domestice, adăpost de care, din păcate, este mare nevoie.

Ajuns la cea de-a VII-a ediție, Târgul de Purici de la Bistrița este un eveniment diferit de alte târguri. În primul rând nimeni nu urmăreşte să facă profit, iar cetățenii care donează şi mai apoi cumpără obiecte ajută la creearea unui fond pentru realizarea obiectivelor Clubului Lions. Evenimentul are loc în perioada 2-4 octombrie, iar cei care participă trebuie să respecte toate măsurile de distanțare impuse de situația actuală.

“Nu am dorit să renunţăm la acest eveniment cu care i-am obișnuit pe bistriţeni în fiecare an, însă cel mai important este să păstrăm condiții de siguranță atât pentru cei implicați în organizarea Târgului, cât și pentru prietenii noștri, vizitatori ai acestui Târg”, a precizat președintele Lions Club Bistriţa, Sorin Bălan.

Intrarea se face în baza unui voucher în valoare de 10 lei, care va putea fi achiziționat la poarta de intrare în incinta Muzeului Județean și care va putea fi folosit la cumpărarea diverselor obiecte expuse în cadrul Târgului. Astfel fiecare cetăţean care vine și cumpără sau donează ceva, dă o mană de ajutor pentru a servi comunitatea.

“Târgul de Purici reprezintă unul dintre cele mai importante activități ale Clubului Lions Bistrița și ale Districtului Lions 124 România. Apreciez foarte mult modul în care tinerii din Clubul Leo Bistrița Poarta Transilvania s-au implicat în organizarea acestui evenimen” a declarat pentru Știrile Transilvaniei, Marin Florin Ilieș – past president al Clubului Lions Deva Sarmizegetusa, directorul programului Lions Quest România.

În acest an Tâgul de Purici are specificul “Anticariat”, ceea ce înseamnă că la această ediție nu vor fi expuse obiecte de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în schimb se vor regăsi obiecte de artă, tablouri, porţelanuri, articole sportive (schiuri, biciclete, trotinete, etc), cărţi, rechizite şcolare, jocuri, vinyl-uri, casete, gablonţuri şi bijuterii, articole pentru Crăciun, decorațiuni pentru casă şi grădină sau mic mobilier.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania