Sibienii sunt invitați, în perioada 2 – 16 octombrie, să propună o denumire a viitoarei zone de agrement și ecoturism care va fi amenajată de Primăria Sibiu pe dealurile Gușteriței.

Proiectul a fost inițiat prin alcătuirea unui concept de bază privind amenajările care se doresc în zonă, acestea urmând să fie analizate din punct de vedere tehnic atunci când se va întocmi studiul de fezabilitate de către o firmă specializată.

Propunerea poate fi transmisă prin completarea formularului electronic disponibil AICI.

“Îmi doresc ca sibienii să vină cu plăcere în această zonă și să se identifice cu ea și de aceea dorim să implicăm comunitatea de la bun început în proiect. Cei care au idei creative sunt rugați să ne transmită propunerea lor pentru denumirea acestui nou obiectiv de agrement și sport, în natură. Un juriu va alege dintre denumirile primite pe cele mai reușite, pe care le vom spune apoi votului sibienilor”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Autorul propunerii care va obține cel mai mare număr de voturi va fi premiat de Primăria Sibiu cu o bicicletă mountain bike pe care câștigătorul o va putea utiliza inclusiv pentru a se bucura de viitoarele trasee cicloturistice care vor fi amenajate pe Dealul Gușteriței.

Mai multe detalii despre concurs găsiți AICI.

Amenajările propuse de Primăria Sibiu pentru zona dealurile Gușteriței

– două trasee de cicloturism și drumeție și anume un traseu cu grad de dificultate scăzută, amenajat pe o lungime de 3-4 km și un al doilea cu grad mediu de dificultate, amenajat pe aproape 15 km, cu câteva zone intermediare de popas. Acest ultim traseu va conecta Sibiul cu rețeaua pentru cicloturism și drumeții din Colinele Transilvaniei (Podișul Hârtibaciului, în zona Sibiu – Sighișoara – jud. Brașov), urmând văile sau vechile drumuri de căruţe ce legau satele în Evul Mediu. Astfel, aceste trasee vor alcătui un obiectiv de ecoturism care va fi amenajat cu respectarea și punerea în valoare a cadrului natural.

– un roller coaster de tip montan care va avea traseul cu plecare din vârful Dealului Gușteriței, urmând configurația terenului până la piciorul Dealului.

– o pârtie de schi cu suprafață artificială pentru începători, un obiectiv de recreere pe tot parcursul anului, care ar crea posibilitatea antrenamentelor de schi, indiferent de anotimp.

– un parc de joacă tematic cu instalații educative și distractive în care copii vor învăța în mod non-formal; parte din acest parc va fi o tiroliană cu grade diferite de dificultate.

– amenajarea proximității turnului amplasat în Dealul Gușteriței, lângă cruce, prin crearea unei terase panoramice în acest punct de belvedere cunoscut al Sibiului. Accesul se va face și prin intermediul unor scări care pornesc din strada Viilor și, eventual, printr-un funicular de mici dimensiuni.

(FOTO: Primăria Sibiu)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania