25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăDIASPORAS-a deschis prima catedră universitară de limbă și literatură română din Spania

S-a deschis prima catedră universitară de limbă și literatură română din Spania

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea din Salamanca a deschis la data de 1 octombrie 2020, prima catedră universitară de limbă și literatură română din Spania, a cărei titulară este prof.univ.dr. Luminița Marcu.

Această premieră la nivel universitar are potențialul de a deschide calea unor noi schimburi culturale și la nivel educațional și de apropiere a celor două popoare, pe care le unesc deja rădăcinile latine, comunitatea românească perfect integrată în Spania și parteneriatul strategic pe toate componentele sale.

În acest context, Gabriela Dancău, Ambasadorul României în Regatul Spaniei, a transmis felicitări profesoarei Luminița Marcu, pentru contribuția la consolidarea relațiilor româno-spaniole în domeniul educației, cultural și lingvistic, un rezultat al activității sale universitare susținute pe teritoriul Spaniei.

Deschiderea primei catedre universitare din Spania dedicate limbii și literaturii române reflectă interesul sporit și constant al studenților spanioli pentru cunoașterea aprofundată a limbii, literaturii și culturii române, precum și deschiderea mediului universitar către predarea uneia dintre cele 24 de limbi europene.

A consemnat: Mircea Fluieraș – Occidentul Românesc

Sursa informații și foto: facebook.ambasada.madrid

Articole recente

Concerte de muzică clasică și o expoziție de instrumente muzicale, la Sound Craft Music&Art Festival de la Reghin

Asociaţia Artiştilor Lutieri din România a decis organizarea celei de-a doua ediţii a Sound...

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

Mai multe articole de același fel