Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a anunţat duminică seara că se ia în calcul redeschiderea unei zone roşii în instituţie, din cauza creşterii numărului de cazuri noi de COVID-19.

“Am răspuns apelului colegilor noştri de la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” şi deja tratăm pacienţi cu cazuri severe, de terapie intensivă, infectaţi cu COVID-19. Având în vedere creşterea numărului de cazuri, pentru a ne asigura că timişorenii şi timişenii nu au de suferit, ci au parte de cel mai bun tratament posibil, luăm deja în calcul redeschiderea zonei roşii din cadrul unităţii, cu o capacitate de circa 66 de paturi, din care şase de ATI, mergând la un total de 18 paturi de terapie intensivă dedicate COVID. Numărul poate fi crescut cu încă 10 locuri de terapie intensivă, dacă situaţia o impune”, a anunțat Raul Pătraşcu, pe pagina de Facebook.

Medicul Virgil Musta, șeful Secţiei Infecţioase 2 a Spitalului “Victor Babeş” din Timişoara, Virgil Musta, a adresat duminică un nou apel pentru populație, recomandând respectarea măsurilor de prevenire împotriva virusului COVID-19. Medicul a atras atenția că secţia ATI a spitalului este deja plină şi nu mai pot fi internaţi pacienţi care ar veni cu o formă gravă a bolii.

„Accentuez de fiecare dată că important este să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea ca peste o zi – două să fii bolnav, să ai nevoie de internare şi să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă şi nu va putea beneficia de tratament. Sunt câteva medicamente pe care le poţi auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esenţiale nu le poţi da la domiciliu. Terapia Intensivă este plină. Dacă cumva există o persoană care face formă severă şi se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratată. Suntem la pragul între viaţă şi moarte şi trebuie să înţelegem acest lucru şi să fim foarte responsabili”, a transmis medicul Virgil Musta, pe pagina sa de Facebook.

În ultimele zile, în judeţul Timiș au fost raportate zilnic între 75 şi 99 de cazuri de noi de persoane infectate cu coronavirus.

(FOTO: Facebook / Raul Pătraşcu)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania