Lucrările la Creșa „Cenușăreasa” din cartierul clujean Mănăștur sunt în grafic pentru a începe activitatea în 15 octombrie 2020. Urmează amplasarea mobilierului și obținerea avizului ISU, a anunțat municipalitatea.

Creșa, situată pe strada Grigore Alexandrescu, are o capacitate de 90 locuri (6 grupe). În contextul epidemiologic actual, pentru respectarea tuturor regulilor și măsurilor de siguranță, vor fi disponibile 53 locuri.

O componentă inedită a amenajării la această nouă creșă este zidul format din 300 plante naturale care se desfășoară de la parter până la etajul 1, menit să atragă curiozitatea copiilor. Sălile pentru copii se află la parter și la etajul 1, iar la etajul 2 a fost amenajată o bucătărie. În subsolul clădirii se află o parcare cu 12 locuri, iar la intrare alte 4 locuri.

Tot în această lună se va deschide o creșă și în cartierul Bună Ziua, creșa „Martinel” structura 2, care va avea o capacitate de 60 locuri.

În ultimii zece ani, capacitatea creşelor din Cluj-Napoca a crescut cu 692 noi locuri, ajungând la un total de 1.232 locuri.

(FOTO: Primăria Cluj-Napoca)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania