Primul cluster pentru educație din România a fost lansat luni, la Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative din Cluj-Napoca, cu ocazia Zilei Internaționale UNESCO a Educației și profesorului
“În această zi marcăm la Cluj-Napoca un pas foarte important pentru ce înseamnă inovare în educație. Clusterul de educație C-Edu este prima inițiativă de acest fel din România, prin care ne propunem crearea unui ecosistem în domeniul educației cu impact la nivel național și internațional, în centrul căruia este elevul / persoana care dorește o educație pe tot parcursul vieții. Clusterul de educație poate fi un puternic instrument colaborativ de lucru pentru a răspunde marilor întrebări și provocări în domeniul educației secolului XXI (accentuate în ultimele luni de pandemie) și pentru a crește calitatea actului educațional, accesul la educație și alți indicatori cheie pentru învățare pe tot parcursul vieții. Prin clusterul de educație, comunitatea clujeană reconfirmă încrederea pe care o avem în faptul că educația reprezintă fundamentul dezvoltării noastre”, explică primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.
Participarea municipiului Cluj-Napoca, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociaţiei „Clusterul de educaţie C-EDU” a fost aprobată printr-o hotărâre a Consiliului Local Cluj-Napoca din 20 august anul acesta. Prin aceeași hotărâre s-a aprobat și actul constitutiv și statutul asociației.
Ceilalți membri fondatori ai clusterului pentru educație de la Cluj-Napoca sunt: Fundația Transylvania College, Academia Națională de Muzică “Gheorghe Dima”, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj și Inspectoratul Școlar Județean Cluj.
cluster-educatie-cluj-HCL(FOTO CREDIT: Gerd Altmann / Pixabay)