Cea de-a 5-a ediție a Festivalului național de obiceiuri tradiționale “Cununa” va aduce publicului obiceiuri, tradiții, cântece și jocuri din zonele etnofolclorice ale județului Brașov, din Teleorman și din Maramureș.

Evenimentul va avea loc în 18 octombrie, începând cu ora 15.00, în Piața Sfatului din Brașov.

Obiceiul de nuntă din zona Vlașca-Teleorman, Botejunea (obiceiul de botez) din Maramureșul voievodal, Nunta tradițională din Transilvania, obiceiurile Plugarul și Cununa secerătorilor din Țara Oltului vor fi reconstituite pe scena din Piața Sfatului de Ansamblul Profesionist de Cântece și Dansuri “Burnasul” din Teleorman, Ansamblul de femei “Botejunea” din Dragomirești (Maramureș), Ansamblul Folcloric Studențesc “Junii Brașovului”, Ansamblul Folcloric “Plaiurile Dumbrăviței” (Brașov) și Ansamblul Folcloric “Măgura” din Codlea.

Vor susține recitaluri solista de muzică populară Oana Font din Maramureș și Grupul vocal bărbătesc „Burnasul” din Teleorman.

Festivalul este organizat de Consiliul Județean Brașov, Centrul Cultural “Reduta” – Serviciul Cultură Tradițională.

Accesul publicului în Piața Sfatului se va face pe bază de invitații însoțite de declarația pe proprie răspundere pentru evaluarea riscurilor de îmbolnăvire cu COVID-19. Invitațiile sunt disponibile la casieria Centrului Cultural “Reduta” începând cu data de 5 octombrie, în limita a 150 de locuri.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania