fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂConcertul de pian ”Classic Unlimited” de la Deva, reprogramat

Concertul de pian ”Classic Unlimited” de la Deva, reprogramat

Publicat în

spot_img
spot_img

Concertul ”Classic Unlimited”, care va fi susținut de pianistul Bogdan Vaida, pe Cetatea Deva, a fost reprogramat pentru marți, 13 octombrie, la ora 18:00, în Foișorul situat pe Poarta 2, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile. Decizia apaține organizatorilor.

Publicul prezent la eveniment va avea ocazia să asculte cele mai valoroase creații romantice semnate de Brahms, Schubert, Bach și Franz Liszt. Timp de 75 de minute, pe Cetatea Deva vor răsuna, printre altele, Intermezzo, de Johannes Brahms, 3 Moments musicaux op 94 (Moderato, Allegro vivace și Allegretto), de Franz Schubert, Coral (sol minor), de Johann Sebastian Bach – Ferruccio Busoni și Fantasia quasi Sonata, de Franz Liszt (inspirată de lectura faimosului poem epic ”Divina Comedie”, al lui Dante).

Accesul la eveniment se face exclusiv pe bază de rezervare a locului, pe portalul www.classicunlimited.ro.

Concertul se va desfășura cu respectarea măsurilor instituite la nivel național, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Spectatorii au obligația să poarte mască și să utilizeze dezinfectantul pentru mâini. La intrarea în spațiul de concert, va fi efectuat un triaj observațional. Totodată, va fi măsurată temperatura fiecărui spectator.  Persoanele care prezintă simptome de infecție respiratorie nu vor avea acces la eveniment.

Evenimentul se înscrie într-un turneu pe care pianistul Bogdan Vaida îl susține în cinci orașe din România. 

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

“Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski, la Sibiu

Inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski, scrisă în timpul Primului Război Mondial, “Povestea soldatului” face apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească, adică lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce poate aduce bucurii autentice.