Conducerea Uniunii Scriitorilor din România se declară îngrijorată de “somaţia de evacuare cu celeritate” a spaţiului ocupat de Filiala Timişoara a Uniunii şi de redacţia revistei “Orizont” şi face apel la buna-credinţă a autorităţilor locale care au responsabilitatea soluţionării rapide a acestei situaţii “grave”, “incalificabile”.

“Situaţia de la Timişoara are o notă de absurd kafkian. Obligate fiind să retrocedeze un imobil câştigat în instanţă de mai mulţi reclamanţi şi neputându-l retroceda în natură, autorităţile locale au oferit în compensare tocmai spaţiul ocupat, din 1949 încoace, de Filiala Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România şi de redacţia revistei “Orizont”. Este chiar spaţiul în care a fost concepută Proclamaţia de la Timişoara şi în care, de peste şapte decenii, se concentrează istoria literară şi culturală a Timişoarei”, precizează Uniunea Scriitorilor, într-un comunicat de presă.

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România face un apel la raţiunea, competenţele şi buna-credinţă a autorităţilor locale timişorene care au responsabilitatea soluţionării rapide a acestei situaţii grave, incalificabile.

“Aşteptăm de la Timişoara veşti bune, iar nu asemenea secvenţe anticulturale de ‘administrare’ abuzivă a unui patrimoniu material şi simbolic atât de important în istoria culturală şi multiculturală a oraşului”, se mai arată în comunicatul Uniunii Scriitorilor din România. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania