Potrivit ultimei informări venite din partea Inspectoratului Școlar Județean Mureș, 4 unități de învățământ se află în scenariul 3 în care participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități și lecții se face online.

125 de unități de învățământ sunt în scenariul 2. Acesta presupune participarea față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, iar restul claselor alternativ.

Totodată 459 de unități de învățământ sunt în scenariul 1 care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ.

Reamintim că scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, sunt în continuă dinamică, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ.

Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

Potrivit ordinului comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania