ADR Vest și Primaria Resita au semnat astăzi contractul de finanțare pentru „Reabilitarea Școlii Gimnaziale Mihai Peia” din municipiul de pe Bârzava. Unitatea de învățământ de pe strada Gratz nr. 10 va fi reabilitată, modernizată și dotată corespunzător cu mobilier și echipamente specifice prin acest proiect.

Vor avea loc intervenții ample: izolarea pereților exteriori și a planşeului peste ultimul nivel, înlocuirea ferestrelor și uşilor, lucrări de consolidare la șarpantă, reabilitarea instalațiilor termice, sanitare și electrice, inclusiv branșamentele, refacerea rețelelor, reorganizarea grupurilor sanitare si suplimentarea lor, pentru persoanele cu dizabilități, dotarea clădirii cu un lift exterior accesibil persoanelor cu dizabilități, precum și montarea unei rampe de acces, finisaje interioare și exterioare, instalarea de panouri fotovoltaice etc.Lucrări similare sunt prevăzute, de asemenea, la sala de sport a școlii.

Totodată, vor fi amenajate două terenuri de sport multifuncționale la exterior, va fi asigurat iluminatul incintei și se va realiza o nouă împrejmuire.

Proiectul are o valoare totală de aproximativ 8 milioane de lei, din care 7,86 milioane finanțare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.Durata de implementare este de 27 de luni.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania