Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a inaugurat luni, de Ziua Internațională a Educației, noul sediu în care își va desfășura activitatea Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, un spațiu dedicat Departamentului de Studii Românești, pentru programele de studii dedicate Istoriei și Teologiei.

La eveniment au participat rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, decanul Facultății de Litere, Istorie și Teologie, conf. univ. dr. Loredana Pungă, și mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan.

„Avem marea bucurie de a inaugura astăzi, 5 octombrie, odată cu sărbătoarea Zilei Internaționale a Educației, o clădire modernă și ergonomică dedicată Teologiei și Istoriei, programe ale Departamentului de Studii Românești din Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a UVT. Nu este o întâmplare, am ales cu intenție data de 5 octombrie pentru inaugurarea acestui nou corp de clădire, tocmai pentru a marca în memoria noastră colectivă investiția în educație, pentru viitor. Deși suntem în plină pandemie, când restricțiile ne-au obligat la decizii radicale de desfășurare a activităților educaționale în regim hibrid sau complet online, nu ne descurajăm și ne îngrijim cu atenție de toate proiectele și investițiile strategice pe care le avem în derulare. Nu am vrea deloc ca la finalul perioadei de aplicare a restricțiilor, la finalul pandemiei, să ajungem cu proiecte majore întârziate. Dimpotrivă, viața universității noastre merge mai departe, înfruntând provocările și adaptându-ne la schimbări, indiferent de durata perioadei de restricții. Mă bucur nespus pentru că am reușit să oferim învățământului de la programele de Teologie și de Istorie din UVT o nouă dotare modernă și ergonomică, o motivație semnificativă ce este pe măsura ambițiilor frumoase ale studenților și cadrelor didactice de aici”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Corpul de clădire are suprafața utilă de 2.126 de metri pătrați, distribuită pe trei niveluri (parter, etaj 1 și mansardă), încorporând patru săli de curs, șase săli de seminar, trei săli multifuncționale și o bibliotecă, dar și spațiile dedicate Centrului de Învățare al UVT, cabinetelor cadrelor didactice și Centrului de Gestiune a Școlarității. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la opt milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din bugetul UVT și al Ministerului Educației.  Spațiile noului imobil pot acomoda concomitent peste 600 de persoane.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.