Stadiul fizic al șantierului pentru construcția lotului Sibiu – Boița, Parte a autostrăzii Sibiu – Pitești, a ajuns la peste 25%, în avans față de programul asumat de constructor, a anunțat miercuri Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Se lucrează pe toate tronsoanele atât la terasamente și umpluturi cât și la structuri. Cele mai multe utilaje sunt concentrate în zona văii Tălmaciului unde se sapă două debleuri mari și se ridică cel mai mare viaduct de pe acest lot.

„Se lucrează în principal la terasamente și structuri. La terasamente se execută excavații la cele două deblee mari la km 10 și km 12. Materialul este ulterior transportat și așternut în umpluturi pe întreaga lungime de la kilometru 0 la kilometrul 12. Se lucrează și în nodul Boița, la breteaua provizorie, se fa cu umpluturi în sensul giratoriu aferent drumului național. La partea de structuri sunt finalizate toate podețele necesare trecerii animalelor mici. Se lucrează la pasaje, se lucrează la poduri, în principal coloanele forate sunt finalizate. Nu sunt blocaje și lucrăm cu tot avântul necesare”, a declarat Vlad Oțet, deputy project manager.

Lucrările pe Lotul Sibiu – Boița au început în luna aprilie, iar termenul de finalizare este martie 2023. Constructor este Porr Construct, iar valoarea contractului este de 613 milioane de lei.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania