Festivalul Naţional de Muzică Folk “Ziua de Mâine” de la Alba Iulia nu va mia fi organizat în acest an din cauza pandemiei de COVID-19.

“Este o decizie grea, dar pe care am luat-o cu cea mai mare seriozitate pentru siguranţa participanţilor, dar şi a celor câteva zeci de persoane, artişti şi colegi care ar fi fost implicaţi în organizare. Este o perioadă dificilă pentru cultură, însă promitem că nu renunţăm la tradiţia Festivalului ‘Ziua de Mâine’ şi anul acesta îl ducem în suflete, cu gândul la ediţia viitoare pe care sperăm să o sărbătorim aşa cum se cuvine, în sala de spectacole, cu muzică bună. Suntem siguri că vom trece cu bine şi peste aceste încercări şi aşteptăm cu mare drag să vă avem ca spectatori de seamă la evenimentele noastre”, a declarat managerul Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal.

Festivalul Naţional de Muzică Folk “Ziua de Mâine” are o vechime de 15 ani și este considerat cel mai important festival de gen din România, printre artiștii care au participat la edițiile trecute ale festivalului numărându-se Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Zoia Alecu, A.G. Weinberger, Victor Socaciu, Alexandra Uşurelu.

Festivalul este organizat de Consiliul Judeţean (CJ) Alba prin Centrul de Cultură “Augustin Bena” şi este o marcă înregistrată a CJ Alba.

(FOTO: Facebook / Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania